در بازارهای مالی، نوسان گیری به کمک اندیکاتورها یکی از اصلیترین استراتژیهای معاملاتی میباشد. ذات بازارهای مالی با نوسانات بسیار آمیخته شده است و میتواند سودهای بسیار جذابی را نصیب معاملهگران حرفهای کند. اما قبل از هر چیزی لازم است تا افراد مهارتهای تحلیلی خود را ارتقا دهند و بتوانند تحرکات بازار را پیشبینی کنند.
تحلیل تکنیکال ابزارهای گوناگونی را در اختیار تحلیلگران قرار میدهد که میتوانند با کمک آنها اقدام به تحلیل نمودارها کنند. یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیل تکنیکال، اندیکاتورها میباشند که با تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در نمودار، کمک بسیاری در بررسی حرکات قیمت به تحلیلگران میکند. در این مطلب قصد داریم تا پرکاربردترین اندیکاتورهای نوسان گیری را معرفی کنیم و استراتژیهای نوسان گیری با کمک اندیکاتورها را به شما آموزش دهیم.
اندیکاتورها یکی از پر طرفدارترین ابزارهای تحلیل در بازار بورس میباشند. اندیکاتورها فرمولهایی ریاضی هستند که ورودی این فرمولها، اطلاعات نمودار از قبیل اولین قیمت و آخرین قیمت، بیشترین و کمترین قیمت و حجم معاملات است. خروجی این اندیکاتورها میتواند در پیدا کردن جهت روند قیمت، شتاب حرکتی، نوسانات قیمت و سایر عوامل مهم جهت انجام معاملات، به سرمایه گذاران کمک کند. در این مطلب تمرکز ما بر روی اندیکاتورهای نوسانی میباشد که میتوانند ما را در دستیابی به سود از طریق نوسان گیری یاری کنند.
اندیکاتورهای بسیاری در بازارهای مالی وجود دارند که هریک از آنها میتوانند در جای خود بهترین عملکرد را در نوسان گیری نصیب سرمایه گذاران کنند.
از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI)، اندیکاتور مکدی (MACD)، اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) و اندیکاتور CCI میتوان به عنوان کاربردیترین و بهترین اندیکاتورها جهت نوسان گیری، نام برد. اندیکاتورهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که میتوانند در نوسان گیری استفاده شوند، اما در این مطلب هدف ما بررسی و آموزش کامل برترین و کاربردیترین اندیکاتورهای این دسته میباشد. اندیکاتورهای ذکر شده با ارسال سیگنالهای خرید و فروش، بهترین نقاط جهت ورود و خروج سهم را برای سرمایهگذاران مشخص میکنند.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
اندیکاتور RSI یا به صورت کاملتر، اندیکاتور Relative Strength Index به معنا شاخص قدرت نسبی میباشد. RSI را میتوان به عنوان یکی از محبوبترین و کاربردیترین ابزارهای تحلیل تکنیکال نام برد که همواره در میان تحلیلگران از جایگاه ویژهای برخوردار است.
این اندیکاتور نوسان نما با مقایسه قدرت میان خریداران و فروشندگان اقدام به محاسبه شاخص قدرت نسبی میکند و آن را در قسمت پایین نمودار نمایش میدهد. این شاخص در محدودهی بین صفر تا صد نوسان میکند. بالا بودن عدد شاخص نشان از قدرت بیشتر خریداران و پایین بودن عدد شاخص نشان از قدرت بیشتر فروشندگان در حرکت فعلی دارد.
دو سطح بسیار مهم 30 و 70 در اندیکاتور RSI وجود دارد که عبور از این سطوح برای تحلیلگران بسیار ارزشمند میباشد. دو منطقهی اشباع خرید و اشباع فروش در اندیکاتور RSI بسیار مهم میباشند که سیگنالهای خرید و فروش از طریق این نواحی به دست میآید.
در بیش از 70% مواقع، شاخص اندیکاتور در نواحی بین سطح 30 تا 70 که اصطلاحاً سطح خنثی یا بیتفاوتی نامیده میشود، نوسان میکند. از آنجا که در این ناحیه قدرت خریداران و فروشندگان بسیار به یکدیگر نزدیک میباشد، آن را ناحیه خنثی نامیدهاند. عمده بررسیها در این مقاله در اندیکاتور RSI در مناطق اشباع خرید و اشباع فروش صورت میپذیرد.
هنگامی که شاخص اندیکاتور به منطقه اشباع فروش نفوذ میکند، اولین هشدار جهت رصد کردن سهم ارسال میشود. سپس زمانی که شاخص اندیکاتور از منطقه اشباع فروش به سمت بالا حرکت میکند و سطح 30 را به سمت بالا میشکند، سیگنال خرید توسط اندیکاتور RSI صادر میشود.
هنگامیکه شاخص اندیکاتور RSI به منطقه اشباع خرید وارد میشود، اولین هشدار جهت زیر نظر داشتن سهم در روزهای آینده و آمادگی جهت خروج از سهم را به سهامداران میدهد. سپس هنگامی که شاخص اندیکاتور، سطح 70 را به سمت پایین قطع کند و از منطقه اشباع خرید خارج شود، سیگنال فروش توسط اندیکاتور RSI صادر میشود.
اندیکاتور مکدی نیز یکی دیگر از اندیکاتورهای پرطرفدار در میان تحلیلگران میباشد که میتوان با استفاده از آن به تحلیلهای معتبری از شرایط بازار دست یافت.
مکدی (MACD) بدون دامنه نوسان میباشد و در بالا یا پایین سطح 0 نوسان میکند. زمانی که میلههای هیستوگرام مکدی در بالا سطح صفر باشند، بیانگر صعودی بودن روند فعلی نمودار قیمت و هنگامی که میلههای هیستوگرام در پایین سطح صفر باشند، نشان از نزولی بودن روند فعلی نمودار قیمت میباشد.
به منظور بررسی بهتر و دقیقتر حرکات قیمت با استفاده از اندیکاتور MACD بهتر است تا تنظیمات آن را مطابق تصویر تغییر دهید. پس از باز کردن پنجره تنظیمات اندیکاتور مکدی، از طریق بخش Style تیک قسمت هیستوگرام را بردارید و از طریق گزینه سمت راست، خط مکدی را به صورت هیستوگرام تنظیم کنید.
نحوه دریافت سیگنالهای خرید و فروش در اندیکاتور مکدی (MACD) مقداری پیچیدهتر از اندیکاتور RSI میباشد.
همانطور که گفته شد، اندیکاتور مکدی در اطراف سطح 0 نوسان میکند. اگر میلههای هیستوگرام در بالای سطح 0 باشند به معنا جهت صعودی روند نمودار قیمت است و بلعکس اگر میلهها در پایین سطح 0 باشند، جهت روند نزولی نمودار قیمت را مشخص میکند. همچنین طول این میلهها بیانگر قدرت روند میباشد، به این صورت که هرچه طول میلهها بیشتر باشد، حرکت آن روند قویتر میباشد.
زمانی که طول میلههای MACD در حال کوتاه شدن باشند و سپس خط سیگنال (خط قرمز رنگ) از پایین میلهها خارج شود، سیگنال خرید صادر میشود. اگر پس از این سیگنال خرید، میلهها از قسمت منفی خارج شوند و به بالای سطح صفر بیایند، نشاندهنده قدرت بالای حرکت صعودی میباشد.
زمانیکه خط سیگنال (خط قرمز رنگ) با خط MACD (خط آبی رنگ) تقاطع ایجاد کند و بالاتر از آن قرار بگیرد، در این حالت با روند نزولی مواجه هستید و وجود این اتفاق در مکدی، به عنوان سیگنال فروش تلقی میشود.
اندیکاتور MACD، سیگنالهای خرید و فروش را با فاصله زمانی بیشتری نسبت به اندیکاتور RSI انتقال میدهد اما درصد خطا در سیگنالهای اندیکاتور MACD بسیار کمتر از اندیکاتور RSI میباشد. در کل میتوانید با کوتاه کردن دوره میانگینهای مکدی سرعت حرکات شاخصههای آن را افزایش دهید اما درصد خطا در سیگنالهای آن افزایش مییابد. همچنین میتوانید از دو میانگین 6 و 13 روزه به جای میانگین 12 و 26 روزه استفاده کنید. پس از تغییر دورههای میانگینها به بررسی عملکرد گذشته سیگنالهای خرید و فروش بپردازید.
استوکاستیک (Stochastic) یکی از نوسانیترین اندیکاتورهای موجود در بازارهای مالی میباشد و مخصوص شناسایی بسیار سریع و آنی حرکات قیمت و استفاده از نوسانات کوتاه مدت قیمتی است. در استفاده از اندیکاتور استوکاستیک نباید به دنبال سودهای 30-40 درصدی بود، اگرچه در برخی روندها این مقدار سود را هم میتوان کسب کرد، اما به طور کلی این اندیکاتور برای تایم فریمهای کوچکتر و نوسان گیری حرفهای 10-20 درصدی است.
شاخص اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) همانند اندیکاتور RSI در بازهی صفر تا صد نوسان میکند. استوکاستیک از دو خط %K (خط آبی رنگ) و %D (خط قرمز رنگ) تشکیل شده است. همچنین دیگر شباهت این اندیکاتور با اندیکاتور شاخص قدرت نسبی، وجود دو منطقهی اشباع خرید و اشباع فروش در استوکاستیک است. کاربرد و مفهوم این دو منطقه دقیقاً مانند اندیکاتور RSI میباشد اما نحوه دریافت سیگنال خرید و فروش در استوکاستیک مقداری متفاوت است.
منطقهی اشباع فروش در اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) به ناحیه پایینتر از سطح 20 گفته میشود. (در اندیکاتور RSI به ناحیه پایینتر از سطح 30، اشباع فروش میگویند) همچنین به ناحیه بالای سطح 80، منطقهی اشباع خرید گفته میشود. (در اندیکاتور RSI به ناحیه بالاتر از سطح 70، اشباع خرید میگویند) در یک نگاه کلی متوجه میشویم که ناحیه بی تفاوتی در استوکاستیک بیش از RSI میباشد که علت آن تحرکات نوسانی و متعدد در استوکاستیک است.
جهت دریافت بهتر سیگنالهای خرید و فروش از طریق اندیکاتور استوکاستیک بهتر است تا تنظیمات آن را بر روی 3، 3 و 5 تنظیم کنید.
همانطور که در مقایسه اندیکاتور استوکاستیک با RSI متوجه شدهاید، سیگنالهای خرید و فروش در استوکاستیک شباهت بسیاری به سیگنالهای خرید و فروش RSI دارند.
هنگامی که خطوط اندیکاتور در منطقه اشباع فروش قرار دارند و سپس خط %K (خط آبی رنگ) خط %D (خط قرمز رنگ) را به سمت بالا بشکند، پس از این شکست، خطوط آبی و قرمز باید سطح 20 را به سمت بالا بشکنند و از منطقهی اشباع فروش خارج شوند، در این زمان سیگنال خرید سهم صادر شده است.
زمانی که هر دو خط %K و %D در منطقه اشباع خرید قرار دارند و در این زمان خط %K (خط آبی رنگ) خط %D (خط قرمز رنگ) را به سمت پایین میشکند، پس از این شکست باید هر دو خط %D و %K سطح 80 را به سمت پایین بشکنند و از منطقه اشباع خرید خارج شوند، در این زمان سیگنال فروش سهم صادر شده است.
با توجه به شرایط هر بازاری بهتر است بتوانید استراتژی خود را تغییر داده و با شرایط حال حاضر بازار خود را منطبق کنید. گاهی لازم است تا با نگهداری از سهم خریداری شده و اصطلاحاً با سهامداری کردن، به سودهای مناسب دست پیدا کنید. گاهی نیز با توجه به نوسانی شدن بازار و پس گرفتن سودهای کسب شده توسط بازار، بهتر است تا از استراتژی نوسان گیری استفاده کنید و به سودهای کمتر قانع باشید. در این مطلب شما را با کاربردیترین اندیکاتورهای نوسانگیری و همچنین نحوه نوسان گیری با اندیکاتورها آشنا کردیم. به منظور آموزش بورس و نوسانگیری، مقالات آموزشی سایت کارگزاری اقتصاد بیدار را مطالعه فرمایید.
برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید
برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید
برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید
برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید
در این روش حر فه ای که توسط نوسانگیرلن حرفه ای در بورس مورد استفاده قرار میگیرد، شما میتوانید در 3 الی 4 روز از سهم های خود حدود 10 تا 40 درصد نوسان بگیرید.
580,000 تومان
4 اندیکاتور نوسانگیری روزانه
در این محصول 4 اندیکاتور نوسانگیری قدرتمند قرار دارد. سهم های مورد نظر می بایست در این 4 اندیکاتور نوسانگیری قرار داده شود. با استراتژی این محصول می توان به صورت روزانه و کوتاه مدت از بورس نوسان گیری کنید.
تمامی افراد با تجربه و مبتدی می توانند با این محصول نوسان گیری کوتاه مدت داشته باشند.
نوع فایل آموزش: به صورت PDF
آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
تعداد فایل های آموزشی: 4 اندیکاتور نوسانگیری حرفه ای و یک عدد فایل آموزشی PDF
تهیه کننده: وبسایت همیار بورس
دانلود محصول فیلتر نوسان گیری بعد از سفارش و پرداخت وجه
4 اندیکاتور نوسانگیری بورس در این محصول برای کسانی که می خواهند نوسانگیری حرفه ای و سرمایه گذاری کوتاه مدت داشته باشند طراحی شده است. این محصول شامل 4 اندیکاتور نوسان گیری در بورس است که بر روی استراتژ های متفاوت تنظیم شده است. قابل ذکر است این 4 اندیکاتور نوسانگیری را می توان به صورت مجزا و یا با فیلتر نوسانگیری بورس که در سایت وجود دارد استفاده نمود. ضمن اینکه این 4 اندیکاتور نوسانگیری در نرم افزار مفیدتریدر اجرا می شود.
این ۴ اندیکاتور نوسانگیری بورس برای نوسان گیری کوتاه مدت در بازار بورس تولید شده است. برای کار با اندیکاتورهای نوسان گیری نماد مورد نظر می بایست در این چهار اندیکاتور نوسان گیری بارگذاری شود و در صورتی که اندیکاتور ها سیگنال خرید صادر کرده باشند زمان مناسب خرید سهم و کسب سود نوسانی در کوتاه مدت می باشد.
توجه داشته باشید این 4 اندیکاتور نوسان گیری برای کسب سود میان مدت و بلند مدت در بورس طراحی نشده است و کسانی که می خواهند به صورت کوتاه مدت در بورس سرمایه گذاری کنند از این محصول استفاده نمایند.
با توجه به اینکه سیگنال دهی این اندیکاتورها با یکدیگر بسیار قدرتمند بوده و شرایط سوددهی نوسانی را مهیا می سازد از سیگنال دهی اندیکاتورها می توان برای فیلترهای دیگر بورس نیز استفاده نمود.
این اندیکاتور دقیقاً همان اندیکاتور های موجود در محصول فیلتر نوسان گیری بورس و اندیکاتور نوسامگیری بورس می باشد. چون خیلی از سرمایه گذاران تمایل دارند اندیکاتور های قدرتمند نوسان گیری و کوتاه مدت را به صورت مجزا در اختیار داشته باشند و تمایل دارند سهم هایی که خودشان مدنظر دارند در اندیکاتورهای نوسانگیری بارگذاری نمایید و سیگنال اندیکاتورها را مشاهده کرده و ببینند آیا سهم مناسب خرید می باشد یا خیر به همین دلیل این چهار اندیکاتور به صورت جداگانه در یک محصول مجزا قرار گرفته است.
شایان ذکر است کسانی که فیلتر نوسان گیری روزانه را تهیه کرده اند و تمایل دارند اندیکاتورهای قدرتمند این محصول را به دلیل اطمینان از سیگنال های صادر شده تهیه کنند می توانند اندیکاتورهای این فیلتر را که به صورت جداگانه در این محصول قرار داده شده است تهیه نمایند.
ثبت سفارش
۴ اندیکاتور نوسانگیری قدرتمند در این محصول قرار داده شده است. برای کار با این محصول میبایست سهم مورد نظر در هر 4 اندیکاتور بارگذاری شود و تمام اندیکاتورها برای نماد مورد نظر سیگنال خرید صادر کرده باشند تا سیگنال بسیار قدرتمندی دریافت شود و سپس می توان نسبت به خرید سهم در بازار بورس اقدام نمود.
البته با توجه به این که این چهار اندیکاتور بسیار قدرتمند میباشد و سیگنالهای قدرتمندی با درصد موفقیت بسیار بالا صادر میکند ولی بهتر است برای اطمینان بیشتر سیگنال های صادر شده را با تکنیکال بررسی فرمایید.
در هر زمانی می توانید از این 4 اندیکاتور نوسانگیری استفاده نمود ولی اگر این محصول را با فیلتر نوسانگیری روزانه استفاده می کنید برای کاهش ریسک خروجی فیلتر در نیم ساعت پایانی بازار بورس و همچنین یکبار حدود ساعت 10 شب بررسی شده و سیگنال صادر شده در اندیکاتورها چک شود.
توجه داشته باشید اندیکاتور نوسان گیری با فیلتر های دیگر بازار بورس نتایج بسیار خوبی به همراه داشته است. البته با توجه به این که این ۴ اندیکاتور نوسانگیری می بایست همزمان سیگنال خرید با هم صادر کنند به همین دلیل قدرت سیگنال دهی این اندیکاتورها بسیار بالا می باشد و میتوان نتایج فیلترهای دیگر را با این اندیکاتورهای نوسان گیری بررسی نمود.
ولی پیشنهاد می کنیم در صورتیکه از فیلترهایی که شخصا کدنویسی کردید و میخواهید با این اندیکاتورهای نوسانگیری سیگنال صادر شده را چک کنید قبل از خرید و فروش مدتی سیگنال معرفی شده توسط فیلتر شخصی خودتان با اندیکاتورهای نوسان گیری را بررسی نمایید.
درصد موفقیت 4 اندیکاتور نوسانگیری بورس بیش از 90% می باشد. 2 استراتژی برای دریافت سیگنال توسط این اندیکاتورها در بازار بورس طراحی شده است. همانطور که قبلا نیز توضیح داده شد این 4 اندیکاتور می بایست همزمان با یکدیگر سیگنال خرید صادر کنند در نتیجه این محصول از درصد موفقیت بالایی در بورس برخوردار می باشد ضمن اینکه سوابق سوددهی محصول در همین صفحه درج شده است.
شایان ذکر است هر استراتژی قدرتمندی دارای خطا می باشد و با توجه به اینکه این استراتژی درصد موفقیت بالایی دارد ولی ریسک بازار را مد نظر قرار دهید و ریسک خرید و فروش با این استراتژی بر عهده سرمایه گذار می باشد. سهم هایی که با استفاده از این 4 اندیکاتور نوسانگیری معرفی می شوند بهتر است بعد از کسب سود نوسانی در کوتاه مدت فروخته شوند.
البته بسیاری از سهم های معرفی شده توسط این محصول رشد زیادی در بورس داشته اند ولی برای کاهش ریسک بهتر است مدت زیادی سهم خریداری شده را نگهداری نکنید و به صورت کوتاه مدت و نوسانگیری از این محصول استفاده نمایید.
سیگنال همزمان صادر شده و سوددهی این 4 اندیکاتور نوسان گیری در زیر درج شده است. البته سهم های زیادی در طی ماه توسط این استراتژی معرفی می شود ولی برای نمونه سوابق یک سهم در مرداد و یک سهم در شهریور ماه را می توانید در زیر مشاهده نمایید.
استراتژی شماره 1
سیگنال همزمان صادر شده توسط 4 اندیکاتور نوسانگیری در مرداد ماه
با صدور سیگنال توسط 4 اندیکاتور نوسانگیری بورس به طور همزمان سیگنال قدرتمندی صادر شده که طی 7 روز 43 درصد سود کسب شده است.
سیگنال سهم قثابت در اندیکاتور نوسانگیری شماره 1 با ستاره سفید نشان داده شده است.
سیگنال سهم قثابت در اندیکاتور نوسانگیری شماره 2 با ستاره زرد نشان داده شده است.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
سیگنال سهم قثابت در اندیکاتور نوسانگیری شماره 3 با ستاره سبز نشان داده شده است.
سیگنال سهم قثابت در اندیکاتور نوسانگیری شماره 4 با ستاره آبی نشان داده شده است.
استراتژی شماره 2
سیگنال همزمان صادر شده توسط 3 اندیکاتور نوسانگیری در شهریور ماه
با صدور سیگنال توسط فیلتر نوسانگیری و 3 اندیکاتور نوسانگیری بورس به طور همزمان سیگنال قدرتمندی صادر شده که طی 14 روز 39 درصد سود کسب شده است.
سیگنال سهم بشهاب در اندیکاتور نوسانگیری شماره 2 با ستاره زرد نشان داده شده است.
سیگنال سهم بشهاب در اندیکاتور نوسانگیری شماره 3 با ستاره سبز نشان داده شده است.
سیگنال سهم بشهاب در اندیکاتور نوسانگیری شماره 4 با ستاره آبی نشان داده شده است.
ثبت سفارش
توجه: شایان ذکر است این محصول دارای استراتژی قدرتمند برای کسب سود نوسانی در بورس است ولی توجه داشته باشید مسئولیت هر گونه خرید و فروش با این استراتژی بر عهده سرمایه گذار می باشد.
محسن بایرامی
– دسامبر 7, 2021
باسلام این اندیکاتورها سیگنال خروج هم صادر میکنن ؟
مدیر سایت
– دسامبر 8, 2021
سلام، سیگنال خروج صادر نمی کند ولی برای سیگنال خروج می توانید از اندیکاتورهای رایگان موجود در سایت استفاده کنید.
حسین
– دسامبر 28, 2020
سلام وقت بخیر
ببخشید باید روی هر سهم ۴اندیکاتور رو بندازیم؟نمیشد همزمان نشون داده میشدن
مدیر سایت
– ژانویه 1, 2021
سلام
اگر 4 اندیکاتور نوسانگیری را یکجا در یک نماد بگذارید ممکن است سیگنال ها روی هم قرار بگیرد و قابل مشاهده نباشد به همین دلیل بهتر است اندیکاتورهای نوسان گیری جداگانه در نماد قرار داده شود.
سینا
– نوامبر 29, 2020
سلام تو فارکس هم کاربرد داره؟
مدیر سایت
– نوامبر 30, 2020
سلام
بله در بازارهای دیگر قابل استفاده است.
نادر
– نوامبر 21, 2020
سلام چرا معرفی سهم در ماه های شهرویر و مهر و همینطور آبان به نمایش نمیذارین؟ممنون
مدیر سایت
– سپتامبر 24, 2021
سلام
سوددهی بسیار خوبی با این محصول داشتیم البته با توجه به فرصت کم فعلا نتونستیم سوابق را درج کنیم ولی بزودی سوابق سال های 99 و 1400 در سایت درج می شود.
علیرضا کمالوند
– آگوست 3, 2020
سلام ، آقا سیگنال این 4 اندیکاتور با هم عالیه
سبگنال های خیلی خوبی صادر میکنه ممنون از ارائه این 4 اندیکاتور نوسانگیری
مدیر سایت
– آگوست 5, 2020
سلام
ممنون از لطف شما، واقعا از اینکه دوستان و کاربران عزیز میتوانند با ارائه محصولات کسب سود داشته باشند افتخار می کنیم و امیدواریم محصولات بیشتری با استراتژی های مختلف برای سلیقههای متفاوت در سایت قرار دهیم تا همه بتوانند از محصولات استفاده کرده و در بورس کسب سود کنند.
پریسا
– جولای 28, 2020
خسته نباشین
میخواستم بدونم چطور باید با این چهار اندیکاتور کار کرد ؟
مدیر سایت
– جولای 28, 2020
سلام
این 4 اندیکاتور نوسانگیری دارای 2 استراتژی خرید متفاوت است. اولین استراتژی زمانی است که هر 4 اندسکاتور با هم سیگنال خرید صادر کنند که در این حالت یک سیگنال بسیار قدرتمند خرید صادر شده است. دومین استراتژی زمانی است که اندیکاتورهای 2 و 3 و 4 برای نماد مورد نظر سیگنال خرید صادر کنند که در این حالت نیز یک سیگنال بسیار قدرتمند خرید صادر می شود. البته شرایط و توضیحات تکمیلی در فایل آموزشی موجود در محصول ذکر شده است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه شما *
نام *
ایمیل *
معاملهگران از اندیکاتورهای تکنیکال برای بررسی عرضه و تقاضا و درک ماهیت روانشناسی بازار استفاده میکنند. اندیکاتورها سرنخهایی در مورد روند آتی قیمت ارائه میدهند و از آنها سیگنالهای خرید و فروش استخراج میشود. در این مطلب هفت مورد از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال را معرفی میکنیم.
نیازی به استفاده از هفت اندیکاتور نیست. با توجه به نوع معاملاتتان یکی از آنها را انتخاب کنید یا از ترکیب اندیکاتورها برای نوسانگیری استفاده کنید. این اندیکاتورها برای تشخیص روند و نوسانگیری در بازار بورس، فارکس، ارز دیجیتال و… بسیار مفید هستند.
بازارهای مالی پرتلاطم هستند. نمودارهای قیمت روندهای صعودی یا نزولی را به صورت خط صاف طی نمیکنند. مثلا صعودهای بلندمدت همراه با ریزشهای کوتاهمدت اتفاق میافتد و اصطلاحا قیمت نوسان میکند. برخی از معاملهگران نگاه بلندمدت به چارت قیمت دارند و به نوسانهای کوتاهمدت اهمیت نمیدهند. در نقطهی مقابل برخی دیگر با استراتژیهای کوتاهمدت، به دنبال استفاده از نوسانات کوتاهمدت بازار هستند. به این کار نوسانگیری و به این معاملهگران اصطلاحا نوسانگیر میگویند.
بازار بورس ما دامنهی نوسان روزانه دارد و نوسانگیری به صورت روزانه چندان منطقی نیست. اما در بازارهای جهانی همچون فارکس یا بازار ارز دیجیتال، با استفاده از اهرمها نوسانگیری با سودهای بالا بسیار جذاب است. مثلا معاملات تعداد بالا روی تایمفریمها کوچک در حد دقیقه که اصطلاحا به آن اسکالپ میگویند.
اندیکاتورهای تکنیکال در اصل محاسبات ریاضی روی قیمت و حجم هستند که به صورت نمودارهای گرافیکی رسم میشوند. از این نمودارها اطلاعات مفیدی در مورد گذشته و آیندهی روند به دست میآید. برای آشنایی بیشتر با اندیکاتورها و اوسیلاتورها میتوانید مقاله اندیکاتورهای تکنیکال را مطالعه کنید.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
تحلیلگران تکنیکال معمولا چند اندیکاتور را به صورت همزمان استفاده میکنند. از میان دهها اندیکاتور باید آنهایی را انتخاب کنید که برای شما بهتر عمل میکنند. در ادامه هفت مورد از بهترین اندیکاتورهای نوسانگیری برای معاملات کوتاهمدت را بررسی خواهیم کرد.
ابتدا از اندیکاتور حجم تعادلی (On-Balance Volume) برای اندازهگیری جریان مثبت و منفی حجم در دورهی زمانی استفاده کنید. حجم تعادلی به این صورت محاسبه میشود:
به جای روز میتوان از هر تایم فریم دیگر (ساعتی، هفتگی و…) استفاده کرد. واضح است که در یک روند صعودی OBV افزایش مییابد و در روند نزولی مقدار رو به کاهش است.
هنگامی که حجم تعادلی افزایش مییابد به معنای ورود خریداران و افزایش قدرت آنهاست. روند نزولی حجم تعادلی نیز به معنای کاهش قدرت خریداران است. اندیکاتور OBV یکی از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای تایید روند است. اگر قیمت و OBV همزمان افزایش یابند به معنای ادامهی روند صعودی است. کاهش همزمان قیمت و OBV به معنای ادامهی روند نزولی است.
از حجم تعادلی برای تشخیص واگراییها نیز استفاده میشود. واگرایی هنگامی رخ میدهد که قیمت و اندیکاتور در جهت عکس هم حرکت کنند. با استفاده از واگرایی میتوان معکوس شدن روند را تشخیص داد. به عنوان مثال افزایش قیمت و کاهش OBV، به این معناست که روند صعودی توسط خریداران قوی پشتیبانی نمیشود و احتمال بازگشت روند وجود دارد.
خط تراکم/توزیع (Accumulation/Distribution Line) از بهترین اندیکاتورهایی نوسانگیری است که برای تشخیص جریان ورود و خروج پول در اوراق بهادار استفاده میشود.
اندیکاتور A/D بسیار شبیه به OBV است، با این تفاوت که علاوه بر قیمت بسته شدن در یک دورهی معاملاتی، قیمت باز شدن و کل محدودهی قیمتی را نیز در محاسبات لحاظ میکند. هر چقدر قیمت بسته شدن از میانهی دامنهی قیمت فاصله بگیرد و به سقف قیمت نزدیکتر شود، اندیکاتور به حجم ارزش بیشتری است.
محاسبات A/D پیچیدهتر از OBV است اما نمیتوان گفت که اندیکاتور دقیقتری است. گاهی اوقات حجم تعادلی بهتر از تراکم/توزیع بهتر عمل میکند و بالعکس.
تفسیر A/D کاملا شبیه به OBV است، اگر قیمت و اندیکاتور هر دو صعودی باشند، نشان از ادامهدار بودن روند صعودی است. همچنین برای تشخیص واگراییها نیز میتوان از اندیکاتور A/D استفاده کرد. اگر نمودار قیمت و اندیکاتور همسو نباشند احتمال تغییر روند وجود دارد.
شاخص جهتدار میانگین (Average Directional Index) یک اندیکاتور تشخیص روند است که برای اندازهگیری قدرت و حرکت یک روند استفاده میشود.
هر گاه نمودار اندیکاتور ADX بالای عدد 20 باشد سهم دارای روند (صعودی یا نزولی) است. هر گاه ADX زیر عدد 20 قرار گیرد، قیمت روندی بسیار ضعیف دارد یا بدون روند است. در محدودههای بالای عدد 40 روند بسیار پرقدرت است.
خط اصلی اندیکاتور ADX نام دارد و معمولا با رنگ تیره نمایش داده میشود. دو خط دیگر نیز به نامهای DI+ و DI- نیز وجود دارند.
اگر ADX زیر 20 باشد، DI+ و DI- به هم نزدیک هستند و مرتب همدیگر را قطع میکنند.
اوسیلاتور آرون (Aroon) یک اوسیلاتور جدید برای نوسانگیری است و با یک دورهی زمانی معمولا 25 روزه ترسیم میشود. از آرون تشخیص جهت و قدرت روند استفاده میشود. اندیکاتور آرون دارای دو خط است: آرون صعودی (خط آبی) و آرون نزولی (خط قرمز).
هنگامی که خط آبی از پایین به بالا خط قرمز را قطع کند، اولین نشانهی تغییر روند به صعودی است. در ادامه اگر خط آبی در نزدیکی عدد 100 باقی بماند، روند صعودی تایید میشود.
عکس حالت قبل نیز روند نزولی را تایید میکند. هنگامی که خط آرون نزولی، خط آرون صعودی را رو به بالا قطع کند و در نزدیکی عدد 100 قرار گیرد، تغییر روند از صعودی به نزولی تایید میشود. مجموع آرون صعودی و نزولی 100 است. هر گاه هر کدام از خطوط به 100 نزدیک شود، خط دیگر به صفر نزدیک خواهد شد.
واگرایی همگرایی میانگین متحرک (Moving Average Convergence Divergence) یا مکدی، از اندیکاتورهای برتر نوسانگیری برای تشخیص جهت و مومنتوم (قدرت حرکت) روند است. مکدی از سه جزء تشکیل شده است:
اگر خط مکدی بالای صفر باشد، قیمت در روند صعودی است و چنانچه زیر صفر بیاید قیمت وارد یک روند نزولی شده است.
هر گاه خط مکدی از پایین به بالا خط سیگنال را قطع کند، روند صعودی تایید میشود و بالعکس اگر خط مکدی از بالا به پایین خط سیگنال را قطع کند نشانهی روند نزولی است. از هیستوگرام مکدی نیز برای تشخیص واگراییها استفاده میشود.
شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index) از محبوبترین اوسیلاتورها برای نوسانگیری است. این اندیکاتور سه کاربرد عمده دارد: تشخیص نواحی اشباع خرید و اشباع فروش، واگراییها و سطوح مقاومت و حمایت.
اوسیلاتور RSI بین صفر تا 100 در نوسان است. دو سطح 30 و 70 سطوح مهم این اندیکاتور هستند. هنگامی که RSI بالای 70 باشد، اشباع خرید (خریدهای افراطی) را نشان میدهد و هر گاه زیر 30 قرار گیرد نشاندهندهی اشباع فروش (فروشهای افراطی) است. اما این میتواند تفسیر گمراهکننده باشد.
در روندهای پرقدرت ممکن است سهم مدت زیادی در محدودههای اشباع خرید و فروش باقی بماند. این امکان نیز وجود دارد که روند قیمت پیش از رسیدن به این محدودهها معکوس شود. برای اینکه سیگنالهای دقیقتری دریافت کنید، محدودههای اشباع را با واگرایی ترکیب کنید.
اندیکاتور RSI از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای تشخیص واگرایی است. واگرایی هنگامی رخ میدهد که قیمت و اندیکاتور در دو جهت مختلف حرکت کنند. به عنوان مثال قیمت صعودی باشد و نمودار RSI نزولی. واگرایی نشاندهندهی تضعیف روند و احتمال معکوس شدن آن است.
سومین کارکرد این اندیکاتور برای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت است. میتوانید روی نمودار RSI خطوط روند را رسم کنید و معاملههای خود را براساس آن انجام دهید.
اندیکاتور استوکستیک قیمت بسته شدن را نسبت به محدودهی قیمت در یک دروهی معاملاتی (محدودهی بالاترین و پایینترین قیمت) نشان میدهد. استوکستیک بین صفر تا 100 در نوسان است. عددهای بالاتر از 80 بیانگیر اشباع خرید و عددهای زیر 20 اشباع فروش را نشان میدهد. قلههای نمودار بیانگر پایان روند صعودی و درهها پایان روند نزولی را نشان میدهد.
استوکستیک از دو خط K (آبی) و D (قرمز) تشکیل شده است. هر گاه K از پایین به بالا، D را قطع کند؛ اولین نشانهی خرید است و بالعکس از بالا به پایین قطع کند اولین نشانهی فروش.
خطوط استوکستیک بسیار سریع حرکت میکنند و از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای نوسانگیری است. همچنین برای تشخیص واگرایی نیز کاربرد دارد.
هدف هر معاملهگر در کوتاهمدت، تعیین جهت روند یک دارایی و سودسازی است. در این مطلب از چشم بورس هفت مورد از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای نوسانگیری را معرفی کردیم. از اندیکاتورها برای دریافت سیگنال خرید و فروش استفاده کنید و یک ابزار معاملاتی طراحی کنید یا ابزار فعلی خود را توسعه دهید.
اندیکاتورهای نوسانگیری به این هفت مورد محدود نیستند. دهها اندیکاتور برای تشخیص روند موجود است و میتوانید برای انتخاب آنها از حسابهای دمو (Demo) استفاده کنید. همچنین توصیه میکنیم اندیکاتورها را با ابزارهای دیگر مانند الگوهای قیمتی و خطوط روند ترکیب کنید. اگر قصد سرمایهگذاری در بازار بورس و ارز دیجیتال را دارید، کارشناسان چشم بورس شما را راهنمایی خواهند کرد:
تحلیل تکنیکال پیشبینی روند چارت قیمت با استفاده از اطلاعات نموداری همچون قیمت، حجم و زمان است.
اندیکاتورها نمودارهای کمکی برای درک بهتر روند هستند که با محاسبات ریاضی به دست میآیند.
اندیکاتورها به دو نوع همپوشان و اوسیلاتور تقسیم میشوند. اندیکاتورهای همپوشان یا Overlay روی نمودار قیمت رسم میشوند. در حالی که اوسیلاتورها در پایین چارت رسم میشوند و حول یک خط افقی نوسان میکنند.
هیچ روشی کامل نیست. اندیکاتورها ابزارهایی مفید هستند، در صورتی که در یک استراتژی مناسب آنها را استفاده کنید. علاوه بر این، تحلیل تکنیکال در کنار مدیریت سرمایه و روانشناسی سه ضلع موفقیت در بازارهای مالی هستند.
نمیتوان جواب قطعی داد! به استراتژی شما، شیوهی معاملات و بازاری که در آن ترید میکنید بستگی دارد. برای موفقیت راههای گوناگونی وجود دارد. همهی معاملهگران موفق روشهای مختص به خود را دارند
محتوای این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟ آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
برای ثبت امتیاز روی یک ستاره کلیک کنید
متوسط امتیاز: 4.1 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 8
تا حالا امتیازی ثبت نشده. اولین امتیاز رو ثبت کنید!
مقالات مرتبط
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
نوسان گیری در بورس یک نوع استراتژی معاملاتی محسوب می شود که به دنبال استفاده از تغییرات سریع قیمت ها است. کسب سود از این نوع معاملات، عمدتا روش دشواری است ولی به دلیل جذابیت آن و ایجاد هیجان برای کسب سریع سود، طیف وسیعی از معامله گران در بازار سرمایه به دنبال این روش برای کسب بازدهی هستند. دو مساله مهم برای موفقیت در این معاملات عبارتند از: شناسایی سهام مناسب جهت نوسان گیری و تعیین نقطه مناسب جهت خرید و فروش. در این استراتژی، بایستی معامله گر گوش به زنگ و آماده نوسان گیری از اصلاح و بازگشت روند براساس روانشناسی رفتار معامله گران، نمودار سهم، حجم معاملات و سفارش ها و نهایتا روند چرخش نقدینگی باشد.
مدرس بورس و بازارهای مالی
ایشان تجربه بیش از یک دهه فعالیت در بازار سرمایه و آموزش مباحث مختلف مرتبط با بورس را در کارنامه خود دارند. همچنین دکتر ابراهیمی تحقیقات گستردهای در ارتباط با تکنولوژی بلاکچین، رمز ارزها و پیادهسازی آن داشته اند.
نوسان گیری در بورس یک نوع استراتژی معاملاتی محسوب می شود که به دنبال استفاده از تغییرات سریع قیمت ها است. کسب سود از این نوع معاملات، عمدتا روش دشواری است ولی به دلیل جذابیت آن و ایجاد هیجان برای کسب سریع سود، طیف وسیعی از معامله گران در بازار سرمایه به دنبال این روش برای کسب بازدهی هستند.
دو مساله مهم برای موفقیت در این معاملات عبارتند از: شناسایی سهام مناسب جهت نوسان گیری و تعیین نقطه مناسب جهت خرید و فروش. در این استراتژی، بایستی معامله گر گوش به زنگ و آماده نوسان گیری از اصلاح و بازگشت روند براساس روانشناسی رفتار معامله گران، نمودار سهم، حجم معاملات و سفارش ها و نهایتا روند چرخش نقدینگی باشد.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
در این فرادرس ابتدا قواعد نوسان گیری در بورس و پارامترهای لازم برای شناسایی سهام نوسانی مطرح شده است. در ادامه آموزش، مهم ترین ابزار قابل استفاده برای نوسان گیری در بورس، شامل: تابلوخوانی و روانشناسی رفتار معامله گران، استفاده از ابزار استوکاستیک (Stochastic) و الگوهای کندل استیک (Candlestick Pattern)، بررسی کراس مووینگ اوریج ها (Moving Average) و خرید از صف فروش در سطوح فیبوناچی ارائه شده است.
در ادامه این فرادرس، در آموزش نوسان گیری در بورس – تکمیلی مباحث نوسانگیری با شکاف قیمتی (گپ)، نوسانگیری بر اساس مقاومتها، نوسانگیری بر اساس ویژگیهای کندلها و پیشنیازها، آمادهسازیها و موارد پشتیبان در نوسانگیری پیگیری و مورد بررسی قرار می گیرد.
To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a
web browser that
supports HTML5 video
توجه:
اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید
دانلود پیشنمایش –
حجم: ۶ مگابایت
— (کلیک کنید +))
توجه:
اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید
دانلود پیشنمایش –
حجم: ۸ مگابایت
— (کلیک کنید +))
توجه:
اگر به خاطر سرعت اینترنت، کیفیت نمایش پایینتر از کیفیت HD ویدئو اصلی باشد؛ میتوانید ویدئو را دانلود و مشاهده کنید
دانلود پیشنمایش –
حجم: ۵ مگابایت
— (کلیک کنید +))
اموزش در حد بسیار ابتدایی و بیشتر برای کسانی مفید خواهد بود که به تازگی شروع به انجام تحلیل تکنیکال نموده اند.
من از قبل کلاس هم رفته بودم اما مدرس توی این آموزش خیلی سلیس و قشنگ تدریس کردند که شاید اصلا لازم نبود من کلاسی بیرون میرفتم.
آموزش نسبتا خوبیه البته من خیلی بهش تسلط ندارم.
برای مطالب دانشگاهی تهیه کردم
خیلی مفید و کاربردی هست.
در حد اینکه چیزی بلد نباشی، می تونه کمکتون کنه.
برای من که هیچ آشنایی به مطالب نداشتم به نظرم خیلی خوب بود.
دوره خوبیه بیشتر کد نویسی بود
من از هزینه های دوره های بورس جاهای دیگه خبر دارم، این دوره به نسبت قیمتش مفید بود.
به نظرم فرادرس باید در بحث تکنیکال بیشتر و جزئی تر مباحث رو باز کنه.
به نظرم آموزش برای افراد تازه کار خیلی خوبه برای من هم خیلی مفید بود تونستم خیلی چیزا یاد بگیرم.
مدرس خوب و واضح درس میدند.
سلام و عرض ادب
بسیار عالی و کاربردی بود. با تشکر از شما
سازمان علمی و آموزشی «فرادرس» (FaraDars) از قدیمیترین وبسایتهای یادگیری آنلاین است که توانسته طی بیش از ده سال فعالیت خود بالغ بر
۱۸,۰۰۰
ساعت آموزش ویدیویی در قالب فراتر از
۴,۶۰۰
عنوان علمی، مهارتی و کاربردی را منتشر کند و به بزرگترین پلتفرم آموزشی ایران مبدل شود.
مشاهده بیشتر
فرادرس با پایبندی به شعار «دانش در دسترس همه، همیشه و همه جا» با همکاری بیش از
۱,۴۰۰
مدرس برجسته در
زمینههای علمی گوناگون
از جمله آمار و دادهکاوی، هوش مصنوعی، برنامهنویسی، طراحی و گرافیک کامپیوتری، آموزشهای دانشگاهی و تخصصی، آموزش نرمافزارهای گوناگون، دروس رسمی دبیرستان و پیش دانشگاهی، آموزشهای دانشآموزی و نوجوانان، آموزش زبانهای خارجی، مهندسی برق، الکترونیک و رباتیک، مهندسی کنترل، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی معماری و مهندسی عمران توانسته بستری را فراهم کند تا افراد با شرایط مختلف زمانی، مکانی و جسمانی بتوانند با بهرهگیری از آموزشهای با کیفیت، به روز و مهارتمحور همواره به یادگیری بپردازند. شما هم با پیوستن به جمع بزرگ و بالغ بر یک میلیون نفری دانشجویان و دانشآموزان فرادرس و با بهرهگیری از آموزشهای آن، میتوانید تجربهای متفاوت از علم و مهارتآموزی داشته باشید. تمامی آموزشها و خدمات این وبسایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند.
بستن
© فرادرس ۱۳۸۷-۱۴۰۰. تمامی حقوق محفوظ است.
ساخته شده با ❤️ در ایران
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ویژگیهای مختلفی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. بازار فارکس، یکی از بازارهای مالی پر قدرت است. چنانچه در این بازار با منطق و برنامهریزی پیش بروید، حتما میتوانید معاملهی بهتری را داشته باشید. یکی از مهمترین ابزارهایی که در این بازار به کار برده میشود، اندیکاتورها هستند. سوال مهمی که اکثر سرمایهگذاران از خود میپرسند این است که بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری کدام است؟ در این مقاله میخواهیم به پاسخ مناسبی برای این سوال برسیم.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری، اندیکاتوری است که بتواند دقت بیشتری در تشخیص نقاط خرید و فروش داشته باشد. هر کدام از اندیکاتورهایی که در بازارهای مالی از جمله فارکس مورد استفاده قرار میگیرند کاربرد مخصوص به خود دارند. به همین دلیل نمیتوان به طور مشخص یکی از اندیکاتورها را به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری برشمرد. بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری باید به طور کلی دارای ویژگیهای زیر باشد:
با توجه به نکاتی که بر شمردیم باید تریدرها با انواع اندیکاتورها آشنا شوند تا بتوانند بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را تشخیص دهند. البته این موضوع نسبی است و هر فردی باید پس از آشنایی با انواع اندیکاتورها و ویژگیهای هرکدام، بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را در معاملات خود تشخیص دهد. در ادامه به معرفی انواع اندیکاتورها میپردازیم.
برای آنکه بتوانیم بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری در بازار فارکس را تشخیص دهیم باید آگاهی کاملی از انواع اندیکاتورها کسب کنیم. همچنین لازم است با کاربرد هر کدام از آنها نیز آشنا شده و در مواقع مورد نیاز از آن استفاده کنیم. بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری باید بتواند پیشبینی دقیقی به ما ارائه دهد تا بتوانیم آیندهی روند قیمت یک دارایی را به درستی تشخیص دهیم. در ادامه به معرفی مختصر انواع مختلف اندیکاتور میپردازیم.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
اندیکاتور استوکاستیک به عنوان یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیلهای تکنیکال به شمار میرود. این اندیکاتور برای تریدرهایی که تمایل دارند از مومنتوم حرکت قیمت و تغییرات آن با خبر شوند، بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری به شمار می رود. اندیکاتور استوکاستیک از انواع اندیکاتورهایی است که دارای یک محدوده و بازه است. همچنین جزو اندیکاتورهای برگشتی به شمار میرود. در واقع تریدرها با کمک این اندیکاتور میتوانند قدرت حرکت قیمت را متوجه شوند. به هر اندازه که این اندیکاتور حرکات بزرگتری داشته باشد قدرت قیمت نیز بیشتر است.
اندیکاتور RSI به عنوان یک اندیکاتور معروف در بین تریدرها کاربرد گستردهای پیدا کرده است. این اندیکاتور برای تریدرهایی که میخواهند قدرت روند را تشخیص دهند، بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری به شمار میرود. با کمک اندیکاتور RSI میتوانیم کندلهای افزایشی و کاهشی را بدست آورده و بررسی کنیم. یکی از ویژگیهای این اندیکاتور معادلات پیچیدهی آن است که میتوان از آنها صرف نظر کرد. برای کار با این اندیکاتور یک بازهی چهارده روزه مشخص می شود. اندیکاتور RSI یک اسیلاتور به شمار میرود. علت این موضوع آن است که همواره در محدودهی بین صفر تا صد نوسان میکند.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری برای برخی از تریدرها، اندیکاتور MACD میباشد. این اندیکاتور مربوط به تعقیب روند و مقدار حرکت است. بالا بودن اندیکاتور MACD روندهای صعودی و نزولی را برای قیمت نشان میدهد. طبیعتا پایین بودن این اندیکاتور نشان دهندهی روندی نزولی و ضعیف است. خطوط متقاطع این اندیکاتور، سیگنال محل خرید و فروش را ارسال میکنند. اگر اندیکاتور ADX سیگنال روند را اعلام کرده باشد، زمان خوبی برای استفاده از اندیکاتور MACD است. بنابراین، این اندیکاتور میتواند برای کسانی که تمرکز ویژه ای روی پیدا کردن روندهای نزولی و صعودی دارند به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسانگیری شناخته شود.
یکی از اندیکاتورهایی که برای تریدرهای بازار فارکس بسیار مناسب به حساب میآید، اندیکاتور ADX است. این اندیکاتور برای تریدرهایی که تمایل دارند میزان قدرت و یا ضعف یک سیگنال را تشخیص دهند به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری به شمار میرود. برای بررسی این اندیکاتور باید مقادیر آن را در بازههای مختلف سنجید. برای مثال این اندیکاتور به سه بازهی زیر بیست و پنج، بیست و پنج تا پنجاه و نیز بالاتر پنجاه تقسیم می شود.
چنانچه روند اندیکاتور در قسمت کمتر از بیست و پنج حرکت کند، روند کم قدرت است. اگر بین بیست و پنج تا پنجاه باشد، روند دارای قدرت متعادلی است. برای مقادیر بالاتر از پنجاه، روند بسیار قدرتمند است. بنابراین برای تریدرهایی که به ضعف یا قدرت روندها توجه ویژهای دارند، استفاده از اندیکاتور ADX به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری به شمار میرود.
اندیکاتور CCI روی قدرت و یا ضعف روند کنونی قیمت تمرکز دارد. این اندیکاتور برای معامله کنندگانی که میخواهند از زمانهای عالی برای معامله آگاه شوند به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری به شمار می رود. تصور کنید در بازار فارکس یکی از داراییها با قیمت خیلی بالاتر از حد واقعی خود به فروش برسد، در این صورت اندیکاتور CCI این موضوع را بلافاصله به تریدر خبر داده و او را آگاه می کند.
این موضوع باعث میشود که تریدر بتواند از زمانهای بیش فروش و یا بیش خرید قبل از سایر تریدرها با خبر شود. این به عنوان یک مزیت برای تریدرها به شمار میرود که از سایر معاملهکنندگان زودتر بتوانند از سیگنالهای خرید با خبر شوند. البته اندیکاتور CCI دارای مقدار کمی تاخیر است که میتواند به عنوان یک کاستی برای آن به شمار رود.
در بازار فارکس مهمترین نکته برای هر تریدر این است که بتوانید به سرعت و با دقت از آینده ی روندها و نیز حرکات قیمت با خبر شوید. علاوه بر اینها یک تریدر حرفه ای در بازار فارکس باید بتواند از بهترین ابزارها برای تحلیل های خود استفاده کند. در تحلیل های تکنیکال از ابزارهای مختلفی از جمله اندیکاتور ها استفاده میشود. بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری باید بتواند روند بازار را به خوبی پیش بینی کرده و به تریدر کمک کند تا بتواند زمان های دقیق خرید و فروش را تشخیص دهد.
نکتهی حائز اهمیت این است که هر تریدر بنا به توانایی ها و یا سلیقهی خود میتواند با یک نوع خاصی از اندیکاتور ها کار کرده و نتایج خوبی بگیرد. این موضوع البته به کاربرد هایی که هر کدام از اندیکاتورها دارند نیز وابسته است. در بازار فارکس تریدرها باید در موقعیتهای مختلف بتوانند انتخاب درستی از بین اندیکاتورها داشته باشند. بنابراین بهترین اندیکاتور برای نوسانگیری در موقعیتهای مختلف متفاوت است.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری زمانی می تواند به درستی مورد استفاده قرار گیرد و مفید واقع شود که ترید ها با یک استراتژی مدون و دقیق انجام شوند. در واقع تریدر باید در معاملات روزانهی خود بر اساس یک برنامه و مدیریت حساب شده پیش برود. استفاده از استراتژی های فوق العاده در معاملات بازار فارکس میتواند بسیار سود آور و زود بازده باشد. بنابراین اندیکاتورها به تریدرها کمک میکنند تا با کمک معادلات پیچیده ریاضی، دارایی خود را تا چندین برابر افزایش دهند.
با گذشت زمان تریدرها تمایل دارند به سرعت به سیگنالهای دقیق برای خرید و فروش دست یابند. اگر بخواهیم بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری در سال جاری را مشخص کنیم باید به مهمترین ویژگی آن یعنی شناسایی نقاط خرید و فروش اشاره کنیم. امروزه اندیکاتورهای سیگنالی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از آنجا که اقبال معامله کنندگان برای استفاده از یک اندیکاتور میتواند به عنوان یکی از ویژگیهای بهترین اندیکاتورها برای نوسانگیری به شمار آید، بنابراین اندیکاتورهای سیگنالی بسیار مناسباند. برای انتخاب اندیکاتور نیز باید با توجه به نیاز خود از بازار فارکس و نیز اولویتهایی که داریم اندیکاتور مورد نیاز خود را انتخاب کنیم.
امروزه با گذشت زمان بر تعداد اندیکاتورها به عنوان ابزارهای پرکاربرد در بازارهای مالی افزوده میشود. میتوان تعداد زیادی از اندیکاتورهای نوظهور را برشمرد که مورد توجه و اقبال بخش قابل توجهی از تریدرها قرار گرفته اند. برای مثال اندیکاتور StopLossClusters یکی از همین اندیکاتورهای نو ظهور است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تریدر ها با کمک این اندیکاتور میتوانند بزرگترین و یا کمترین حجم زیانهایی که در بازار روی دادهاند را شناسایی کنند. اندیکاتور استاپ لاس همچنین بخشهای مختلف بازار فارکس را برای شما ارائه میدهد.
تریدرها عموما در پیدا کردن اندیکاتور مناسب برای معاملات خود دچار مشکل میشوند. هر تریدری باید بتواند بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را پیدا کند. یکی از راههایی که میتوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را پیدا کرد و به آن دست یافت، مراجعه به مشاوران حرفهای و نیز کسب اطلاعات و آگاهی لازم است. اگر میخواهید یک تریدر حرفه ای شوید و با بهترین اندیکاتور ها به تحلیل بازار بپردازید باید به مقالات آموزشی در فضای اینترنت در زمینه فارکس و اندیکاتورها سر بزنید.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری، باید بتواند به یک تریدر در شناسایی روندها و نیز حرکات قیمت کمک کرده و سیگنالهای دقیقی ارائه دهد. یکی از بهترین اندیکاتورها در این زمینه یکی از اسیلاتورهای معروف به نام اسیلاتور استوکاستیک است. این اسیلاتور به عنوان یک نوسانگر تصادفی به صورت لحظهای، قیمتهای یک دارایی را روی یک بازه ی زمانی تعیین شده با هم مقایسه میکند. اسیلاتور استوکاستیک در نهایت نتایج مقایسهی خود را به صورت چارت در اختیار تریدر قرار می دهد.
استوکاستیک یکی از حساسترین انواع اندیکاتور هاست. برای کسانی که میخواهند از جزئیات کامل حرکات قیمت با خبر شوند این اندیکاتور بسیار مناسب است. کوچکترین مقادیر که در بازار فارکس وجود دارند توسط اندیکاتور استوکاستیک محاسبه و شناسایی میشوند. بنابراین با کمک این اندیکاتور میتوانید از بیش خریدها و یا بیش فروشها نیز به خوبی آگاه شوید.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری که با آن بتوانید نقاط بیش خرید را نیز شناسایی کنید، اندیکاتور RSI است. با کمک این اندیکاتور تریدرها میتوانند به خوبی نقاطی را که مردم برای خرید تمایل بیش از اندازه نشان میدهند را شناسایی کنند. این موضوع در بازار فارکس با عنوان بیش خرید شناخته می شود. در حالت بیشخرید، تقاضای زیادی برای خرید ارزها و یا اوراق بهادار ثبت می شود. با کمک اندیکاتور RSI افراد میتوانند این شرایط را زودتر از سایرین پیشبینی کرده و یک معاملهی موفق را تجربه نمایند.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری می تواند از نوع مووینگ اورج باشد. تریدرهایی که قصد دارند به صورت کوتاه مدت در بازار ورود کنند، بهتر است با این اندیکاتور آشنا شده و کار با آن را یاد بگیرند. اندیکاتور میانگین متحرک کاربرد گستردهای برای تریدهای کوتاه مدت دارد. این اندیکاتورهای مختلفی از جمله استوکاستیک و یت مکدی جزو دستهی اندیکاتورهای میانگین متحرک شناخته میشوند.
برای محاسبهی میانگین متحرک در ابتدا باید متوسط قیمتها را محاسبه کرده تا بتوانید مقایسهی درستی بین قیمتها داشته باشید. اندیکاتور میانگین متحرک بر اساس میانگین قیمت ها در یک بازهی مشخص کار میکند. عملکرد محاسباتی این اندیکاتور به این صورت است که میانگین قیمتهایی که در روزهای گذشته نوسان داشتهاند را محاسبه کرده و به صورت روندی خطی بر روی چارت نمایش میدهد. این اندیکاتور مشابه نوسانات قیمت حرکت میکند. در ادامه کمی بیشتر به این اندیکاتور به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری در تریدهای کوتاه مدت میپردازیم.
کار با اندیکاتور میانگین متحرک بسیار ساده است. شما در ابتدا باید نوع قیمت دارایی خود را مشخص کنید؛ این یعنی دادههایی را که میخواهید میانگین بگیرید را تعیین کنید. برای این کار هر تریدری میتواند بنا به دلخواه خود از قیمت بسته شدن سهم، بیشترین قیمت، کمترین قیمت و یا قیمت نهایی سهم در یک دورهی مشخص استفاده کند. بنابراین هیچگونه تفاوتی در انتخاب این دسته ها وجود ندارد. چنانچه نوع قیمت مشخص شد پس از آن میانگین قیمتها مشخص شده و به صورت منحنی نشان داده میشود.
یکی از نکاتی که نباید فراموش کرد این است که اندیکاتور میانگین متحرک در تمام دورههایی که مشخص شده در نهایت یک قیمت را ثبت می کند. برای مثال در یک بازهی سی روزه چنانچه قیمت متوسط هشتاد تومان محاسبه شود برای تمام این سی روز قیمت هشتاد تومان لحاظ میگردد. در صورتی که در روز اول ممکن است قیمت ۲۰۰ تومان باشد و در روز آخر پنجاه تومان ثبت شده باشد. این ویژگی باعث انتقادهای فراوانی نسبت به کار با این اندیکاتور گردیده است. بسیاری از تحلیل گران این نوع میانگین گیری را دقیق و مفید نمیدانند.
به همین دلیل برخی تحلیل گران پیشنهاد میکنند برای استفاده از اندیکاتور میانگین متحرک از نوع میانیگن متحرک نمایی استفاده شود. در این نوع میانگینگیری از یک ضریب در محاسبهی متوسط قیمتها استفاده میشود. با کمک این ضریب تاثیر قیمت در روزهای نزدیک به روز های اخیر قدرت و ضریب بیشتری روی میانگین نهایی خواهند داشت. این موضوع میانگین متحرک نهایی را واقعیتر و تاثیرگذارتر میکند.
اندیکاتور میانگین متحرک یکی از اندیکاتور های پرکاربرد در بازار فارکس به شمار می رود. این ابزار برای تریدرهایی که تمایل دارند به صورت خیلی دقیق تر روندها مورد بررسی قرار دهند، میتوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری برشمرد. این اندیکاتور از دو روش روند نمودارها را بررسی و شناسایی میکند. در روش اول با استفادهی هم زمان از دو میانگین متحرک کوتاه مدت و بلند مدت، روند قیمت را مورد بررسی قرار می دهد. در این روش تریدرها میتوانند با مشاهدهی محل قرار گرفتن منحنیهای میانگین متحرک نسبت به هم، روندهای صعودی یا نزولی را تشخیص دهند. برای مثال اگر منحنی میانگین متحرک کوتاه مدت در پایین منحنی میانگین متحرک بلند مدت قرار بگیرد، میتوان گفت که روند نزولی را برای قیمت خواهیم داشت.
دومین روش به این صورت است که جهت حرکت قیمت مورد توجه قرار میگیرد. در این روش جهت حرکت منحنی میانگین متحرک بررسی شده و بر اساس آن صعودی بودن و یا نزولی بودن روند تشخیص داده میشود.
به طور کلی اندیکاتورهایی که در بازار فارکس مورد استفاده قرار میگیرند در چهار دستهی کلی تعریف می شوند. بنابراین اگر تریدری بخواهد بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را شناسایی کند باید بتواند با انواع دسته های اندیکاتور آشنا شده و کاربرد، مشخصات و مزیت های هرکدام از آنها را بداند. اندیکاتورهای فارکس به چهار دستهی زیر تقسیم میشوند که به صورت خلاصه نام آنها را ذکر می کنیم:
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری از نظر کاربرد میتواند اندیکاتور باند بولینگر باشد. این اندیکاتور نوعی از اندیکاتورهای نوسانی است. تریدر ها میتوانند برای سنجیدن حرکات قیمت از این نوسانگر استفاده کنند. باند بولینگر به نحوی کار میکند که اگر مقادیر قیمت فراتر از باند تعیین شده قرار بگیرند، روندها قدرتمند و اگر پایینتر از آن قرار بگیرند روندها ضعیف تلقی میشوند. از طرفی با کمک این اندیکاتور می توان زمان بازگشت قیمت را تا حدودی تخمین زد. این موضوع به تریدر ها کمک زیادی میکند تا جلوی زیانهای احتمالی را بگیرند.
یکی دیگر از اندیکاتور های پرکاربرد اندیکاتور ATR است. اندیکاتور ATR بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری در حالتی است که تریدر میخواهد روند حرکات کندلهای قدیمی را زیر نظر داشته باشد. از طرفی با کمک این اندیکاتور می توان بازگشت پذیری قیمت را تشخیص داده و بازهی تغییرات قیمت را شناسایی کرد.
یک تریدر حرفهای می داند که باید برای رسیدن به هدف خود که همان کسب سود مورد نظر است از تمام ابزارهای لازم استفاده کند. از جمله ابزارهای مهم در تحلیلهای تکنیکال، اندیکاتورها هستند. اندیکاتورها هرکدام دارای ویژگی های خاصی هستند که تریدر را ترغیب میکنند در موقعیت ها و شرایط مختلف از چند اندیکاتور همزمان استفاده کنند. البته این مساله را نباید فراموش کرد که اگر از تعداد زیادی اندیکاتور روی نمودار قیمت استفاده شود، شلوغی و پیچیدگی کار میتواند به عنوان یک امر آزاردهنده برای تریدر خود را نشان دهد.
همین موضوع میتواند در نهایت به ضرر تریدر تمام شود. به همین دلیل بهتر است تریدرها از سه اندیکاتور به طور متوسط استفاده کنند تا به نتایج مطلوب خود برسند. از طرفی یک تریدر حرفهای باید اندیکاتورهایی که برای ترید انتخاب میکند هدفمند و هوشمندانه انتخاب کند. علت این موضوع این است که اندیکاتوری اگر در شرایط مورد نیاز خود استفاده نشود میتواند تریدر را با اطلاعات گمراهکننده وارد یک بحران جدی نماید.
در این مقاله سعی کردیم اندیکاتورهای پر کاربرد در بازار فارکس را به شما معرفی کنیم. با این کار و آشنا شدن تریدر ها با مزایا و کاربردهای هر کدام از این اندیکاتورها، تریدرها می توانند بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را در معاملات خود پیدا کنند. بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری برای هر تریدری متفاوت است. برای بدست آوردن بهترین اندیکاتور کافیست تا یک تریدر با شرایط و نیاز خود آشنایی داشته باشد. لازمهی این موضوع هم شناخت کافی بازار و آگاهی از انواع مختلف اندیکاتورهاست.
آنچه که مهم است، شناخت اندیکاتورهایی است که بیشتر مورد استفادهی سایر تریدرها قرار می گیرد. معمولا اندیکاتورهایی که در تشخیص آیندهی روند مفید هستند، جزو بهترین اندیکاتور ها محسوب می شوند. از طرفی اندیکاتورهای سیگنالی نیز همین ویژگی را دارند و می توانند به عنوان بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری شناخته شوند. امروزه در بازارهای مالی تنها راه رسیدن به موفقیت، به کارگیری دانش و آگاهی است. به هر میزان که ابزارها و مهارتهای شما بیشتر از سایرین باشد، موفقتر خواهید بود. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد تا با کمک آن بتوانید بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری را تشخیص دهید.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
درود بر شما .
عالی بود. عالی .
سپاسگزارم
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δdocument.getElementById( “ak_js” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
ما در آموزش فارکس با استفاده تیمی با سابقه و هوشمند در تلاش هستیم تا زندگی حرفهای شما را آسان و آسانتر کرده و تجربه بازار های مالی را برای شما فراهم کنیم.
نام کاربری یا آدرس ایمیل *
گذرواژه *
مرا به خاطر بسپار
ورود
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
مقدمه 15 دیدگاه
شما میتوانید سرفصل مدنظر خود از فهرست محتوای این مقاله انتخاب کنید تا به قسمت مربوطه هدایت شوید:
شاید در روز های اخیر بیش از هر زمان دیگری از بورس، اوراق بهادار، سهام عدالت و مفاهیمی مانند نوسان گیری، تحلیل تکنیکال، کارگزاری، کد بورسی و … شنیده ایم. بورس اوراق بهادار (مکانی که سهام شرکت های معتبر و بزرگ در آن خرید و فروش می شود؛ سهام نیز به معنی بخش های یک شرکت است به عنوان مثال شما یک درصد از سهم های شرکت ایران خودرو را می خرید در نتیجه از این به بعد مالک یک درصد از شرکت ایران خودرو خواهید بود)
ایران مدتی است که وضع خوبی دارد و حتی برخی از افراد که قبلا هیچ علاقه ای به سرمایه گذاری نداشتند اکنون وارد بورس شده اند و حتی برخی از این افراد به سودهای میلیونی رسیده اند (در سهام عدالت که دولت اخیرا آن را آزاد کرده است و خود شما نیز می توانید به مدیریت آن در بورس بپردازید؛ سهام کسانی که یک میلیونی بود از روز گذشته تا الان نزدیک به 3 میلیون سود کرده است!!) پس اگر می خواهید که از قافله عقب نمانید و شما هم به بورس وارد شوید باید به یادگیری و کسب تجربه بپردازید هدف این مقاله آشنایی شما با روشی در بورس است که به آن نوسان گیری گفته می شود و ابتدا توضیح داده می شود که نوسان گیری در بورس چیست؟
و بعد از به آموزش نوسان گیری بورس می پردازیم (در هر مبحثی از بورس شما به دانش و تجربهی زیادی نیاز دارید و یک مقاله نه می تواند به شما تجربه دهد و نه می تواند به تمامی مباحث سر بکشد لذا در این مقاله سعی شده است که همه چیزی را که برای یک شروع فوق العاده در بورس و آموزش نوسان گیری بورس نیاز دارید را در خود داشته باشد).آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
در حالت کلی دو نوع متداول از درآمدزایی در بورس اوراق بهادار داریم نخست اینکه شما سهام یک شرکت را می خرید و به ازای سهامی که خریده اید سالانه سود نقدی از شرکت سرمایه پذیر دریافت می کنید و همچنین پول شما از تورم در امان بوده (این مورد در کشور ما بسیار حائز اهمیت است چرا که تورم عجیبی در کشور وجود دارد) و ماه به ماه یا سال به سال سهام شما باارزش تر نیز شده است که موجب سودآوری سالانهی بیشتر برای شما می شود البته ممکن است که سهام شما کم ارزش تر نیز بشود بستگی به عملکرد شرکتی که در آن سرمایه گذاری کرده اید دارد!
نوع دوم از درآمد زایی در بورس خرید و فروش سهام در بورس است (که آموزش نوسان گیری بورس به همین قسمت ربط دارد) به عنوان مثال شما 20 میلیون سهام از شرکت سایپا می خرید و 3 ماه بعد به دلیل فروش بالای خودروهای سایپا و پیشرفت این شرکت سهامی که شما 20 میلیون خریدید به 30 میلیون تومان تبدیل می شود و شما سهام را آن موقع می فروشید پس نزدیک به 10 میلیون شما سود کردید!! البته این در صورتی است که سهام شرکت مناسبی را در یک زمان مناسب خریده باشید وگرنه نه تنها در بازار بورس درآمد زایی به این راحتی نیست بلکه اگر بدون دانش و تخصص دست به اقدام بزنید احتمال ضرر شما بسیار زیاد خواهد بود!!
نوسان به معنی تغییر قیمت سهم در بازه های زمانی کوتاه است مثل یک روز احتمال این که در یک روز سهام یک شرکت به ارزش بسیار بیشتر از دیروز خود برسد نیز زیاد است نوسان گیری در بورس همین روش دوم درآمد زایی است و اصول، تجربه، تکنیک ها و تخصص لازم برای اینکار را باید کسب کرد. نوسان گیری می تواند در بازهی زمانی یک روز نیز باشد! به عنوان مثال شما امروز 1 میلیون از سهام سایپا را می خرید و فردا سهام یک درصد سود می کند و آن را می فروشید اگر تصور این باشد که چندین سهام از شرکت های دیگر نیز خریده باشید و همه سودآور باشند پس تعداد این یک درصد ها و سود شما در یک روز بیشتر خواهد بود! البته بخشی از این سود به کارگذار (شرکتی که امکان خرید، فروش، تحلیل و … از سهام را به شما می دهد) می رسد و در بازه های زمانی بیش از یک ماه میزان تورم را هم باید از سود خالص کم کرد.
نوسان گیری بورس کار پر ریسکی است و حتما بعد از کسب تجربه از بازار بورس و اتمام آموزش نوسان گیری بورس شروع به انجام این کار کنید هیچگاه طمع نکنید و یا با حرف های دیگران هیجانی نشوید که به نوسان گیری بپردازید چون گاها شما در نهایت فقط از این کار زیان می بینید. بلکه با جدیت آموزش نوسان گیری بورس را از طریق دوره ها، کتاب ها و فیلم های آموزشی دنبال کنید.
مانند هر بخشی دیگر از بازار بورس، آموزش نوسان گیری بورس نیز بخش های خاص خود را دارد که باید قدم به قدم آنها را فرا بگیرید، از هوش خود استفاده کنید و خطر اینکه حتی سهم زیان ده باشد را بپذیرید (چون اگر شما فقط به امید سود به نوسان گیری بپردازید و پولی که برای زندگی روزمره نیاز دارید را تمام و کمال برای نوسان گیری کنار بگذارید با هر زیان در سهم شما از خودتان، سرمایه گذاری در بورس و ادامهی راه ناامید خواهید شد و حتی در زندگی روزمره به مشکل می خورید چرا که تمام پولتان را با امید بیشتر شدن در بورس گذاشته اید).
در این مقاله آموزش نوسان گیری بورس را آغاز می کنیم و بخش هایی را که باید یاد بگیرید را به شما خواهیم آموخت:
قدم اول در آموزش نوسان گیری بورس معرفی تحلیل تکنیکال به شما است به عبارت ساده تحلیل تکنیکال یعنی مطالعه دقیق گذشتهی بازار و پیش بینی آیندهی آن از طریق این اطلاعات بازار در این جا منظور ما بورس اوراق بهادار است و کاری با دیگر بازار های مثل طلا، ارز و … نداریم.
هوشمندانه عمل کنید و صرفا بخاطر یک خبر و یا حرف مردم شروع به نوسان گیری در بورس نکنید ابتدا اندیکاتور های مهم در دوره های آموزش نوسان گیری بورس را فرا بگیرید تجزیه و تحلیل فنی یا تکنیکال جهت آموزش نوسان گیری بورس را فرا بگیرید که بتوانید پیش بینی خوبی از آیندهی یک سهم داشته باشید که در زمان فروش حداقل سودی 5 درصدی داشته باشید (بجای استفاده از احساسات و هیجانی شدن در بورس آموزش نوسان گیری بورس را با دقت دنبال کنید و هر روز تجربه کسب کنید).
اندیکاتور یا مشخص کننده به معنای ابزاری است که به شما در تحلیل یک سهم کمک بسیاری می کند اندیکاتور ها انواع مختلفی دارند و هر کدام مزایا و کاربرد های خودش را دارد با کمک اندیکاتور ها به آسانی می توانید تمام گذشتهی یک سهم را مشاهده کنید و از اطلاعات فنی سهم استفاده کنید در کل اندیکاتور های ابزار های مفیدی هستند که وضع پیشین سهم را برای شما مشخص می کنند و شما می توانید آینده را از طریق این ابزار ها پیش بینی کنید.
آموزش نوسان گیری بورس برای شما از آن جهت بسیار مهم است که اینکه سهمی که خریده اید تا روز آینده یا ماه آینده چقدر باارزش تر شده است به صد ها عامل مختلف بستگی دارد به عنوان مثال شما 2 میلیون از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان را می خرید اگر بازار فولاد پررونق باشد، شرکت تصمیم های خوبی بگیرد، کارمندان و کارگران به درستی کار خود را انجام دهند و … پس شما باید انتظار بالا رفتن سهام خود را داشته باشید باید بصورت مستمر اخبار فولاد مبارکه اصفهان را دنبال کنید از سهامی که قرار است باارزش یا بی ارزش تر شوند آگاه باشید و سرمایه گذاری برای نوسان در بورس را به شانس و اقبال واگذار نکنید.
اگر آموزش نوسان گیری بورس را دنبال می کنید باید بدانید گاهی اوقات یک خبر خوب از شرکتی که سهام آن را خریده اید باعث بالا رفتن ارزش سهام می شود و یا یک خبر بد یا حتی شایعه می تواند سهام یک شرکت را بی ارزش تر کند. پس حواس جمع باشید شرکت و بازار فعلی را خوب بشناسید از منابع معتبر اخبار را دنبال کنید و حواستان باشد برخی از افراد که بدنبال نوسان گیری در بازار بورس هستند اخباری مثبت را دربارهی یک شرکت منتشر می کنند که شما را ترغیب به خرید سهام آن شرکت کنند در حالی که اخبار درست نیست و سود نهایی فقط از آن آنهاست احتمالا شما در نوسان گیری ضرر هم می کنید (در آموزش نوسان گیری بورس بجای تکیه به حدس و گمان و شانس یاد می گیرید که پیش بینی های فوق العادهای داشته باشید و بازار را بشناسید)
در ادامهی آموزش نوسان گیری بورس باید بگوییم که تمامی خبرهای یک شرکت بورسی فقط اطلاعاتی که در وبسایت ها و اخبار قابل مشاهده است نیست و مسلما بیشتر جزئیات آن شرکت از چشم ما دور می ماند اما تصور کنید که در شرکت سایپا سرمایه گذاری بزرگی جهت نوسان گیری در بورس انجام داده اید و یکی از مدیران عالی رتبه سایپا برادر شماست این مدیر از تمامی مسائل ریز و درشت شرکت آگاه است و مثلا می داند که سایپا از ماه مهر می خواهد که خودروهایی بسازد که کاملا تولید ملی است و هیچ قطعه ای از خارج از کشور وارد نمی کند و شما تصور کنید که این نوع خودرو بسیار عالی مهندسی شده، قیمت مناسبی دارد و سایپا می خواهد آن را تولید انبوه کند و در جشنواره ماه دی به فروش برساند خوب برادر شما این خبر را زودتر از همه به گوش شما می رساند (تصور کنید که مردم از این خبر اطلاعی ندارند مثلا شرکت سایپا نخواسته فعلا کسی از این قضیه چیزی بفهمد) پس شما تا حدودی می توانید آینده را درست پیش بینی کنید و حال موردی مهمی از یک شرکت بورسی را می دانید و این اطلاعات اگر به درستی از آن استفاده کنید بسیار می تواند برای شما سود آور باشد.
فرض را بر این بگیریم که شما این قضیه را به درستی بررسی کردید و اکنون می دانید که در ماه دی سهام شرکت سایپا قرار است که بسیار با ارزش شود پس در زمانی که سهام شرکت سایپا در مدتی که فرصت دارید به حداقل قیمت رسید تا جایی که پول دارید سهام سایپا را می خرید و ماه دی که ارزش سهام شما سایپا چند برابر شد آن را می فروشید در این جا شما با استفاده از اطلاعات نهانی که اکثر مردم از آن بی خبر بودند و تجزیه و تحلیل های کافی به سود بسیاری دست یافتید باید این نکته را کاملا درک کنید که در نوسان گیری اطلاعات نهان بسیار ارزشمند است و حتما لازم نیست که برادر شما در فلان شرکت بورسی مشغول به کار باشد تا بتوانید اطلاعات نهان را به دست بیاورید کافی است هوشیار باشید اطلاعات کافی از شرکتی که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید را به دست آورید حتی این که مدیر عامل شرکت تغییر کرده نیز به شما مربوط است حتی اینکه مردم چگونه از محصولات آن شرکت استقبال می کنند و نظرشان چیست نیز اطلاعاتی مهم برای شماست و در آموزش نوسان گیری بورس به شما توصیه می شود همه اطلاعات را جدی بگیرید.
به یاد داشته باشید که در آموزش نوسان گیری بورس گفته می شود که اطلاعات نهان از شرکت های بورسی بسیار مهم تر از اطلاعات عمومی است که در خبرگذاری های منتشر می شود هر چند باید حواستان به هر دو نوع اطلاعات باشد.
در آموزش نوسان گیری بورس منابع اطلاعاتی مهمی معرفی می شوند که برخی از آنها در زیر لیست شده است:
گزارش های مالی وضعیت مالی شرکت موجود در بورس را به طور واضح برای ما مشخص می کنند به عنوان مثال شما حتما دوست دارید که قبل از سرمایه گذاری در یک شرکت از وضع سود و زیان آن شرکت مطلع شوید در حالت کلی گزارش های مالی شامل یادداشت های توضیحی، گزارش هیئت مدیره و صورت های مالی است صورت های مالی بسیار حائز اهمیت هستند و تمام مسائل مالی شرکت را برای سرمایه گذاران مشخص می کنند مثل اینکه در یک دوره مشخص شرکت چقدر سود یا زیان کرده است و یا هزینه های شرکت و حقوق صاحبان سهام را مشخص می کند در کل صورت های مالی شامل بخش های: ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع است که در آموزش نوسان گیری بورس این بخش ها بررسی می شوند.
آموزش نوسان گیری بورس؛ کدال تقریبا تمامی گزارش های مالی از شرکت های بورسی را می توانید در وبسایت کدال مشاهده بفرمایید این وبسایت را به دلیل عملکرد خوبش در اطلاع رسانی و گزارش دهی همیشه در مقالات و دوره های آموزش نوسان گیری بورس معرفی می کنند و با ورود به آن می توانید انواع گزارش های مالی از شرکت های بورسی را به ترتیب جدیدترین تا قدیمی تر ها ببینید لازم به ذکر است که سازمان بورس صحت اطلاعات را بررسی می کند.
در آموزش نوسان گیری بورس تراز نامه ها معرفی خواهند شد ترازنامه به صورت هایی مالی گفته می شود که در آن بدهی شرکت، دارایی، و سرمایهی آن در یک دورهی مالی مشخص شده است ترازنامه باید توسط یک نهاد حسابرسی تهیه گردد. بدهی هایی شرکت شامل تمامی بدهی هایی که به افراد و سازمان ها دارد، سرمایه تشکیل شرکت و تمامی سهامی که به سهام داران فروخته شده است و وام هایی که شرکت گرفته می شود و اما دارایی شرکت نیز شامل: زمین، ساختمان، اثاثیه و لوازم شرکت، پول نقدی موجود در صندوق شرکت و پول هایی که شرکت از افراد و سازمان های طلب کار است می شود.
در یادگیری آموزش نوسان گیری بورس اگر دقیق فکر کنید و تجربه کسب کنید این نکتهی مهم را متوجه می شوید برخلاف باور بسیاری از مردم سرمایه گذاری عملی نیست که کاملا بدون توجه و حضور شما انجام شود بلکه مانند دیگر شغل ها شما فقط زمانی سرمایه گذاری خوب هستید که تمام عوامل را بسنجید، حواستان جمع باشد و زحمت بکشید برای نتیجهی که انتظار آن را دارید پس جدا از گزارش های مالی شرکت ها که توسط خود آنها و با نظارت بورس انتشار می یابد شما باید به این نکته توجه کنید که این اطلاعات کافی نیست مخصوصا زمانی که شما در حال نوسان گیری از بورس هستید که عملی به شدت پر ریسک و حساس است شما باید به دقت منابع اطلاعاتی خارجی و داخلی مربوط به شرکتی که در آن سرمایه گذاری می کنید را تحلیل کنید به عنوان مثال وقتی که شما در شرکتی سرمایه گذاری کرده اید که عمده قطعات لازم برای ساخت محصولاتش را از کشور هایی خارجی وارد می کند پس باید قیمت دلار را هم مد نظر قرار دهید و به آن دقت کنید چرا که در سود و زیان شرکت دخیل است فقط اخبار شرکت و گزارش های مالی نیستند که تعیین کننده ارزش نهایی سهام خواهند بود بلکه در بسیاری از مواقع همین توجه به منابع اطلاعاتی داخلی و خارجی می تواند باعث شود که شما سهمی را بخرید که بیشترین بازده مثبت را خواهد داشت این اطلاعات نه در اخبار و اطلاعیه های شرکتی موجود است و نه در گزارش های مالی؛
تصور کنید که سهام شرکت های وب را می خرید این شرکت به کاربران خود خدمات اینترنت خانگی می دهد اگر شما به آمار این که چه اندازه مردم تمایل به استفاده از اینترنت خانگی دارند، چه اندازه از مردم دارای دستگاه های هوشمند هستند، آمار های جهانی دربارهی میزان حجم مصرفی و سرعت اینترنت در ایران، کیفیت و تکنولوژی هایی که این شرکت ارائه می دهد و … توجه کنید مسلما در نهایت بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا سهام این شرکت مناسب نوسان گیری هست؟
آیا تا چند ماه آینده سهام رشد خواهد داشت و … پس سعی کنید از منابع داخلی و خارجی و وبسایت هایی که این اطلاعات را منتشر می کنند استفاده کنید اگر در یک شرکت که به تولید کنسرو ماهی می پردازد می خواهید سرمایه گذاری کنید باید به میزان مصرف مردم ایران از کنسرو های ماهی، بالا رفتن قیمت ماهی و صد ها اطلاعات جزئی دیگر که در آموزش نوسان گیری بورس به آنها اشاره می شود توجه کنید.
در آموزش نوسان گیری بورس موارد بسیار زیادی را یاد خواهید گرفت و باید بدانید که نوسان گیری یک عمل ساده نیست که همیشه سودآور باشد (بسیاری از بزرگان بورس نوسان گیری را پیشنهاد نمی کنند) بلکه دقت شما، زحمتی که می کشید به میزانی که عوامل مختلف را مد نظر قرار می دهید، هوش مالی و عواملی این چنین تعیین کنندهی موفقیت شما در نوسان گیری خواهند بود. یکی از موارد اطلاعاتی که احتمالا به آن فکر کرده اید رقبای شرکتی است که می خواهید سهام آن را بخرید اگر خود شما بخواهید یک استارت آپ بسازید در مرحلهی جذب سرمایه گذار یکی از اطلاعاتی که باید آن را کاملا روشن سازید مزیت سرویس یا محصولی که می سازید نسبت به رقبا است کسب و کاری که هیچ مزیتی نسبت به رقبا ندارد اصلا چرا ساخته می شود؟
اگر شما می خواهید یک فروشگاه اینترنتی بسازید و هزاران فروشگاه اینترنتی موجود هستند و همهی آنها از شما بهترند پس چرا باید مردم از شما جنس بخرند؟ در آموزش نوسان گیری بورس نیز همین قضیه صادق است شما باید رقبای شرکتی که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید را تحلیل کنید به گزارش های مالی آنها دقت کنید و حتی اخبار شرکت های رقیب را هم دنبال کنید اگر روی شرکت “های وب” می خواهید سرمایه گذاری کنید باید اطلاعات شرکت و گزارش های مالی رقبای این شرکت مثل شرکت آسیاتک (یکی دیگر از شرکت های ارائه دهندهی خدمات اینترنتی) را نیز بدست آورید.
چون برخی از اطلاعات مالی که در گزارش های مالی های وب موجود نباشد را می توانید در گزارش های مالی آسیاتک بدست آورید و یا باید بدانید که کدام از این دو شرکت اینترنت را با قیمت مناسب تر و با سرعت بهتر به مردم ارائه می دهند باید بدانید کدام از این شرکت ها مناسب تر جهت نوسان گیری است و اگر مقایسه با رقبا نباشد شما از کجا می دانید عملکرد شرکت چقدر خوب است.
جدا از شرکت های رقیب در آموزش نوسان گیری بورس به اطلاعات و گزارش های مالی شرکت های وابسته به شرکتی که سرمایه گذاری کرده اید نیز نیاز دارید و البته این مسئله بسیار مهم است تصور کنید که در شرکتی سرمایه گذاری کرده اید که انواع صنایع دستی را به داخل و خارج می فروشد مسلما شما باید از وضعیت شرکت هایی که به تولید صنایع دستی مشغول هستند آگاه باشید چرا که عملکرد و سود و زیان این شرکت ها روی شرکتی که شما در آن سرمایه گذاری کرده اید تاثیر می گذارد و یا شرکتی را در نظر بگیرید که مواد غذایی مانند کنسرو، خیارشور، رب، ماست و … را تولید می کند و فرض کنید که قوطی های کنسرو، شیشه های خیارشور، قوطی های رب و دبه های ماست که شرکت از آنها برای عرضه محصولات به مردم استفاده می کند را شرکت دیگری تولید می کند مسلما وضعیت کلی و وضعیت مالی این شرکت روی شرکتی که شما سرمایه گذاری کرده اید تاثیر می گذارد اگر آنها قیمت را بالا ببرند درصدی نیز به قیمت محصولات شرکتی که شما در آن سرمایه گذاری می کنید اضافه می شود اگر در قوطی های رب نوآوری شود این نوآوری شرکتی که رب را تولید می کند را نیز نوآور معرفی می کند. در حالت کلی شرکت های بالادستی و پایین دستی و شرکت های رقیب به شرکتی می خواهید در آن سرمایه گذاری کنید مرتبط هستند و از آنجایی که قرار بود در فراگیری آموزش نوسان گیری بورس بسیار هوشمندانه عمل کنیم حتما گزارش های مالی و وضعیت این شرکت های مرتبط را بررسی کنید.
در ادامهی آموزش نوسان گیری بورس می رسیم به مسئلهی مهم و کاربردی به نام تابلو خوانی که باید حتما برای نوسان گیری در بورس مفاهیم و محاسبات تابلو های بورس را بدانید؛ به عبارت خیلی ساده تابلو خوانی در بورس به معنی کسب اطلاعاتی از یک شرکت بورسی جهت معاملهی این سهم در بازار بورس در تعریف دقیق تر باید گفت تابلو خوانی یعنی شما اطلاعاتی شامل تعداد سهام، میزان خرید و فروش، نوسان های قیمت، میزان عرضه و تقاضای سهام داران حقیقی و حقوقی و … که باعث شناخت شما از وضعیت کوتاه مدت و میان مدت سهم می شود را بدانید.
نماد به معنای حرف اول صنعتی که یک شرکت بورسی در آن فعالیت می کند با مختصر نام شرکت است به عنوان مثال نماد غدام به معنای شرکت خوراک دام پارس است حرف اول آن غ به معنای صنعت محصولات غذایی و آشامیدنی است و دام نیز مخفف اسم شرکت یعنی خوراک دام پارس است.
آموزش نوسان گیری بورس؛ قدم اول تابلو خوانی در اولین قدم از تابلو خوانی برای فراگیری آموزش نوسان گیری بورس باید به وبسایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران مراجعه کنید که در واقع تابلوی مجازی نمادهای بورسی است و در آموزش نوسان گیری بورس همیشه از این وبسایت استفاده می شود. با وارد کردن کلمه “بورس” در گوگل روی اولین نتیجه کلیک کنید و یا به این آدرس مراجعه کنید
http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=15
شما با صفحهی زیر روبرو خواهید شد
در این تصویر وضعیت کل بازار بورس اوراق بهادار را مشاهده می کنید و همچنین نماد های پربیننده نیز لیست شده اند در منوی سمت بالا روی دکمه سبز رنگ (شکل ذره بین) کلیک کنید تا یک نماد را جستجو کنیم و تابلو آن بررسی شود.
در این مثال ما نماد “های وب” را جستجو می کنیم و آموزش نوسان گیری بورس را ادامه می دهیم. می توانید نحوه جستجو و تابلوی آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید:
در تصویر بالا تابلوی نماد “های وب” را در امروز مشاهده می کنید تمام مفاهیم و اصطلاحات بالا که در تابلو دیده می شود را در ادامهی آموزش نوسان گیری بورس توضیح می دهیم برای راحتی کار تابلو را به قسمت های مختلف تقسیم کرده ایم و به هر قسمت شماره داده ایم (مربع های قرمز جهت بخش بندی و اعداد قرمز رنگ شمارهی هر بخش).
در این بخش عبارات حجم، خرید، فروش، و حقیقی و حقوقی را مشاهده می کنید که به عبارت خیلی ساده این بخش نشان دهندهی این است که چه تعداد از سهام توسط حقیقی ها خریده شده و چه تعداد توسط حقوقی ها خریداری شده و همچنین چه تعداد سهم توسط حقوقی ها فروخته شده و چه تعداد توسط حقیقی ها به فروش رسیده است. با بالا رفتن علم شما در بورس اهمیت این بخش را درک خواهید کرد.
آموزش نوسان گیری بورس؛ تعریف شخص حقیقی: افرادی عادی که دارای نام، نام خانوادگی، کد ملی و … هستند و در بورس مجاز به معامله هستند. آموزش نوسان گیری بورس؛ تعریف شخص حقوقی: سازمان ها، شرکت ها، موسسات و گروه ها این اشخاص بصورت طبیعی وجود ندارند بلکه دارای وجود اعتباری هستند این سازمان ها باید بطور قانونی ثبت شده باشند و مواردی چون شماره ثبت، تاریخ ثبت، نام شخص حقوقی و … را داشته باشند.آموزش نوسان گیری با اندیکاتور
در این قسمت دو کلمهی مهم EPS و P/E را مشاهده می کنید EPS به معنای سود پیش بینی شده این نماد است که بر مبنای سود و زیان 12 ماه اخیر نماد محاسبه شده است (مقدار سود سالیانه به سهام داران پرداخت می شود) عبارت بعدی P/E است که به معنای قیمت سهم تقسیم بر سود سهم است P مخفف Price به معنای قیمت و E مخفف EPS به معنای سود سهم است به عنوان مثال اگر قیمت یک سهم 29700 ریال باشد و سود پیش بینی شده (EPS) آن 523 باشد؛ پس 2970 تقسیم بر 523 می شود که حاصل آن 56.76=P/E می شود. لازم به ذکر است که هر چه P/E سهم نسبت به P/E گروه (شرکت ها بورسی نسبت به صنعت خود گروه بندی می شوند) کمتر باشد بهتر است (ارزش سهام بیشتر است) البته استثناهایی نیز وجود دارد و این قضیه همیشه درست نیست در تابلوی نماد های وب در تصویر بالا P/E سهم برابر 56.67 است و P/E گروه نیز برابر 54.43 است.
دقت داشته باشید که توجه به P/E راهکاری عالی برای تشخیص مقدار سود و ارزش سهم شما نیست و فقط نشان می دهد که بازار از این سهم چقدر توقع سوددهی دارد. در مقالات طولانی تر از آموزش نوسان گیری بورس می توانید اطلاعات کامل تری از P/E, EPS و DPS بدست آورید.
تغییرات قیمت سهم را در بازه های زمانی مختلف نشان می دهد به عنوان مثال در تصویر بالا، بازه روز حداقل قیمت معامله سهم 28800 ریال و حداکثر قیمت 29700 است قیمت مجاز قیمتی است که سهم می تواند در مابین آن نوسان داشته باشد. در این قسمت “تعداد سهام” نوشته شده است که تعداد سهام نماد “های وب” در بورس برابر 4 میلیارد سهم است در تابلو خوانی حرف B به معنی میلیارد و حرف M به معنی میلیون است.
در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس حجم مبنا را توضیح می دهیم که در تابلوی “های وب” دیده می شود که به معنای حداقل تعداد سهامی است که در طول روز باید معامله شود تا قیمت پایانی نوسان مثبت یا منفی کند (طبق قانون حداقل 10 درصد از سهام هر شرکت در طول سال باید مورد معامله قرار گیرد) لازم به ذکر است که “قیمت پایانی” به معنای میانگین قیمت سهام های معامله شده در طول روز است همین!. اگر بخواهیم به طور ساده حجم مبنا روزانه را نمایش دهیم این مقدار باید 0.0004 (چهار ده هزارم) باشد پس در تابلوی بالا (نماد های وب) باید 0.0004 را ضرب در کل تعداد سهام یعنی 4 میلیارد کنیم که عدد 1600000 به دست می آید (این مقدار همان 10 درصد است که طبق قانون باید حداقل حجم مبنا باشد) و در تابلوی نماد های وب حجم مبنا برابر 1929000 است و در محاسبهی حداقل حجم مبنای روزانه که ما به دست آوریم عدد 1600000 به دست آمد که از حجم مبنا که در تابلوی های وب نوشته شده کمتر است پس این نشانه خوبی است چون نشان می دهد که حجم مبنای روزانهی این نماد (1929000) از حداقل حجم مبنا که بدست آوردیم بیشتر است و بیش از 10 درصد از کل تعداد سهام معامله شده است.
نکته: حجم مبنا هر هفته محاسبه می شود و تغییر می یابد.
در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس می خواهیم سهم شناور را معرفی کنیم که در تابلوی “نماد های وب” دیده می شود و بدین معنی است که چند درصد از سهامداران از کل سهام شرکت آماده عرضه و تقاضا هستند به زبان ساده تر چند درصد از کل سهام را می توان معامله کرد و سهامداران آن قصد مشارکت در مدیریت شرکت و نگه داشتن سهام به مدت طولانی را ندارند به عنوان مثال شرکت آسیاتک مالک 60 درصد از کل سهام های وب است و قصد فروش سهام آن را در کوتاه مدت ندارد پس سهام شناور شرکت های وب 40 درصد است البته این فقط یک مثال بود و در واقع همانطور که در تابلوی نماد های وب می بینید 34 درصد از کل سهام این شرکت سهام شناور است.
عبارت بعدی که در بخش سوم تابلوی نماد “های وب” دیده می شود عبارت “میانگین حجم ماه” که میانگین حجم معاملات سهم را در یک ماه اخیر نشان می دهد.
در ادامهی آموزش نوسان گیری بورس عبارت “آخرین وضعیت” را توضیح می دهیم که نشان دهندهی ساعت آخرین وضعیت قیمت سهم در امروز را نشان می دهد که در این تابلو برابر ساعت 11:12:06 است یعنی در زمان مراجعه به وبسایت این آخرین زمان بروزرسانی قیمت معامله سهم است.
در این بخش عبارت “وضعیت” نیز دیده می شود که وضعیت سهام نماد های وب را نشان می دهد این وضعیت می تواند: مجاز، مجاز-محفوظ، ممنوع و متوقف باشد که در نماد های وب وضعیت مجاز است یعنی شرایط عادی است می توانید سهام این نماد را خرید و فروش کنید.
در آموزش نوسان گیری بورس باید وضعیت های مختلف نماد های بورسی را برای شما تشریح کنیم تا در صورت بسته بودن سهام دلایل آن را بدانید (معمولا در اطلاعیه های کارگزاری شما دلیل گفته می شود).
آموزش نوسان گیری بورس؛ وضعیت مجاز-محفوظ
زمانی نماد در این وضعیت است که سهم بسته بوده باشد و در حال بازگشایی باشد. امکان ارسال سفارشات خرید و فروش وجود خواهد داشت اما خرید و فروشی انجام نمی پذیرد. کشف قیمت سهم در این مرحله صورت می گیرد (توافق برای قیمت سهم و تایید ناظر بازار)
آموزش نوسان گیری بورس؛ وضعیت ممنوع
به دلایلی مانند برگزاری مجامع عمومی صاحبان سهام، برگزاری جلسه هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه نماد، عدم اظهار نظر یا اظهار نظر مردود حسابرس یا بازرس قانونی بورس نسبت به صورت های مالی نماد یا حساب های اوراق بهادار، گمانه زنی دربارهی تخلف در معاملات یک نماد که ناظر آن را تایید کند، کشف قیمت سهام و … نماد بسته می شود و امکان خرید و فروش سهام موجود نیست.
آموزش نوسان گیری بورس؛ وضعیت ممنوع-متوقف
به همان دلایلی که برای وضعیت ممنوع شرح دادیم (بجز کشف قیمت سهام) ممکن است یک نماد به وضعیت ممنوع-متوقف برود که دیگر امکان خرید و فروش سهام وجود ندارد. تفاوت این دو وضعیت این است که در وضعیت ممنوع سهام بصورت موقت بسته شده و بزودی باز می شود اما در وضعیت ممنوع-متوقف سهام کاملا بسته شده است و تا اطلاع ثانوی امکان هیچگونه خرید و فروش سهامی وجود ندارد.
به یاد داشته باشید که در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس سعی می شود کوچکترین نکات نیز به شما گفته شود چرا که همه چیز در سرمایه گذاری مهم است.
در ادامهی آموزش نوسان گیری بورس بخش این بخش مهم را برای شما به صورت ساده توضیح می دهیم در این بخش عبارت “معامله” وجود دارد که به معنی آخرین قیمتی است که سهام به آن قیمت خرید یا فروش شده است عبارت “خرید” نیز بهترین قیمت سفارش خرید است که در سطر اول سفارشات وجود دارد و عبارت “فروش” بهترین قیمت سفارش فروش است که در سطر اول سفارشات وجود دارد در مثال بالا هر سه عبارت برابر با 29700 ریال است (در تصویر مقدار عبارت فروش موجود نیست این فقط یک مشکل از جانب سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران است و با ریفرش صفحه مشکل حل می شود) عبارت “اولین” نیز قیمت اولین معاملهای است که انجام شده است و عبارت “پایانی” میانگین قیمت هایی است که سهام امروز با آن قیمت ها معامله شده است و عبارت “دیروز” قیمت پایانی دیروز را نشان می دهد. در تابلوی نماد های وب قیمت پایانی دیروز 28290 بوده که امروز به قیمت پایانی 29640 رسیده است که 4.77 درصد با ارزش تر شده است.
برای آنکه تعدادی سهم بخرید یا بفروشید باید سفارش خرید یا سفارش فروش ثبت کنید در ساعت 8:30 تا 9:00 در بازار بورس زمان سفارش گیری و پیش گشایش است البته حواستان باشد که معمولا در این زمان تحریک روانی صورت می گیرد یعنی ممکن است که سرمایه گذاران شما را تحریک به خرید یا فروش یک سهم کنند در ساعت 9:30 تا 12 نیز معاملات بصورت عادی و در بازه مجاز قیمت صورت می پذیرد معمولا ساعت 9:00 تا 9:30 معامله ها دست حقیقی هاست و روی معامله در این نیم ساعت نمی توانید حساب کنید. برای خرید سهام حداقل قیمت طبق قوانین جدید بورس 500000 هزار تومان است زیر این مبلغ قادر به خرید سهام نیستید.
با ادامه آموزش نوسان گیری بورس؛ قسمت تابلو خوانی می رسیم به عبارت “تعداد معاملات” تعداد معاملات که در سهم انجام شده را نشان می دهد. و عبارت “حجم معاملات” به معنای تعداد سهامی است که در طول روز معامله شده است که در تابلوی های وب نزدیک به 27 میلیون سهم خرید و فروش شده است! عبارت “ارزش معاملات” نیز به معنی مقدار پولی است که این سهام در امروز معامله شده است. عبارت “ارزش بازار” نیز حاصل ضرب قیمت پایانی در تعداد کل سهام است.
آموزش نوسان گیری بورس؛ بخش ششم تابلو
بخشی از آموزش نوسان گیری بورس که اهمیت چندانی ندارد در این بخش قیمت سهم در ساعات مختلف روز نمایش داده شده است. هر چند برای تحلیل گران حرفه ای این بخش هم به دقت در نظر گرفته می شود.
آموزش نوسان گیری بورس؛ بخش هفتم تابلو
در این بخش از آموزش نوسان گیری بورس می رسیم به قسمت صف خرید و صف فروش به عبارت ساده اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد صف فروش به راه می افتد که به معنی اقبال بد سهم است و اگر تقاضا بیشتر از عرضه شود صف خرید به راه می افتد که به معنی اقبال خوب سهم است.
آموزش نوسان گیری بورس؛ بخش هشتم تابلو
این بخش از تابلوی بورس در آموزش نوسان گیری بورس اهمیت چندانی ندارد و در واقع فقط نمای کلی از وضع نمادهای هم گروه این نماد است در واقع برای یادگیری بیشتر از نوسان گیری در بورس پیشنهاد می شود تب های دیگر این وبسایت را بررسی کنید (مانند تب پیام ناظر، سابقه و .. برخی از اطلاعات این تب ها در مقاله آورده شده است).
این محصول آموزشی، با هدف پاسخ به نیازهای آن بخش از معامله گران طراحی شد، که بیشتر به دنبال انجام تحلیل ها و معاملات متعدد، با سودهای کوچک و بزرگ و بسیار کوتاه مدت (از یک تا 4 روز معاملاتی در بورس تهران) هستند. حتما می دانید این نوع معاملات علاوه بر سود های لذت بخش و دل چسبی که دارند، ریسک ها و خطرات زیادی را هم با خود متوجه شما می کنند. در این بسته آموزشی، تلاش شده شما را با این خطرات آشنا کنیم، و نحوه مدیریت ریسک، تحلیل، مدیریت سرمایه و در نهایت معامله در شرایط نوسانی را (به طور ویژه برای بورس ایران) به شما آموزش دهیم.
این محصول آموزشی را به افرادی توصیه میکنیم که ضمن آشنایی با مباحث اصولی تحلیل تکنیکال، در بازار بورس تهران فعال هستند و به انجام تمام یا بخشی از معاملات خود بصورت نوسانی علاقه مند هستند.
سرفصل های آموزش :
آشنایی با اندیکاتورها و اسیلاتورهای ویژه و کاربردی در نوسانگیری طراحی و معرفی 10 استراتژی خاص به همراه شرایط ، حد سود و ضرر، نقاط خروج و مدیریت بحران پیشنهاد تنظیمات خاص برای اندیکاتورهای معمول، متناسب با بازار بورس ایران و ویژه کسب نوسان آشنایی با مفاهیم میانگین ها، الگوهای شمعی، رنکو، و Price Action و نحوه کاربرد آن ها در نوسانگیری استفاده از نرم افزار Meta Trader
دانلود قسمت کوتاهی از فیلم آموزش این کلاس
سلام ممنون از مطالب خوبتون. تازه وارد بورس شدم و از جدول و چارت و نمودار های ایزی تریدر یا تحلیل تکنیکال سر در نمی ارم. میشه لطفا جز به جز اونها رو توضیح بدین ممنون میشم. یه سوال داشتم ایا این نمودار و تحلیل تکنیکال مناسب بچه های رشته ریاضی و تجربی هست؟ رشته من انسانی هست میتونم یاد بگیر م؟
سلام تحلیل های تکنیکال زیادی از اساتید مختلف به صورت رایگان وجود دارد ، همچنین ما پکیج تحلیل تکنیکال صفر تا صد را نیز داریم میتوانید ان را تهیه کنید این پکیج مناسب همه هست :
https://chartiran.com/2639/package-pishrafte-tahlil
باسلام و تشکر فراوان از برنامههای آموزشی بویژه در خصوص نوسانگیری که بسیار مفید و موثر واقع شده است لطفا جهت خرید کتاب دوره جامع آموزش کامل وقدرتمتد بورس راهنمایی بفرمائید
سلام قیمت این پکیج در سایت مشابه ۲۸۰ هزار تومان هست اما شما ۵۵ هزار تومان علت این اختلاف چیست ؟ ممنون
سلام برای فروش بیشتر با این قیمت قرار داده شده است
سلام بنده پکیج را خریداری کرده بودم و تازه تمام کردم دوره بسیار عالی و کاربردی بود ممنون از پکیج بسیار خوبتون و مهمتر قیمت منصفانه موفق باشید
سلام خواهش میکنم خوشحالیم مورد رضایتتون قرار گرفت موفق باشید
خب بگو ببینیم چقد سود گرفتی تاحالا.خریداری و تمام کردن به قول خودت چه فایده ای داشت؟
سلام اگه میشه به شماره ۰۹۱۵۸۱۵۳۱۲۸ واتساپم ارسال کن ممنون
سلام خسته نباشید سایت پارس رسا متاتریدر4 را غیر فعال کرده میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
متشکرم
باسلام.من الان پکیج نوسانگیری را خریداری کردم لینک برام ایمیل شد ولی فایلها دانلود نمیشوند چی کار کنم؟لطفا راهنمایی بفرمایید .خیلی این محصول را نیاز دارم.
سلام دوست عزیز فایل ها به راحتی دانلود میشوند فایل ها زیپ هستند ، باید با کامپیوتر دانلود و بابرنامه winrar باز کنید موفق باشید
سلام وقت بخیر آیا این آموزش برای فارکس هم کاربرد داره؟ برای نوسان گیری یا درصد کاربردش کمتر از بازار ایران هست؟ متشکرم
سلام بله کاربرد داره
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
